16.9 C
Bistrița
marți, iulie 27, 2021

Noul corp al Spitalului Județean de Urgență, inspirat din Statele Unite! Sistemul de parcare, nou în România

Spitalul Județean de Urgență Bistrița pregătește un nou corp dedicat mai multor secții ale unității medicale. Conceptul a fost inspirat tocmai de la o clinică din Statele Unite, iar sistemul de parcare este și el nou în România.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a început să facă pași pentru pregătirea unui nou corp de clădire ce va fi ridicat tocmai în curtea unității medicale, după cum a arătat Bistrițeanul.ro și AICI.

Prezenți la Bistrița, mai marii Guvernului au promis că vor finanța acest proiect grandios, deși costurile acestuia ajung la 60 de milioane de euro. Mai multe detalii AICI.

Conceptul a fost inspirat de unul dintre cele mai mari spitale din Statele Unite, după cum a explicat Gabriel Lazany pe pagina sa de Facebook:

„Pornind de la un concept, pe care l-am văzut în urma unei vizite la unul din cele mai mari spitale din Statele Unite, a fost proiectată noua secție de Hemodializă, care urmează a fi amplasată la parterul pavilionului cu care dorim să extindem Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Secția va avea o zonă centrală de lucru a personalului medical, înconjurată de spații individuale pentru pacienți, astfel încât pacienții să fie în permanență sub supravegherea directă a personalului medical, dar în același timp să beneficieze de un înalt grad de intimitate, confort medical și hotelier pe timpul administrării tratamentului.”

La ședința ordinară din această lună, consilierii județeni vor avea pe masă indicatorii tehnico-economici. Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a mai dezvăluit că noul corp va avea și o parcare semiautomată cu 90 de locuri de parcare.

Și acest concept de parcare semiautomată este unul nou în România. Acesta presupune aducerea mașinilor cu un lift special, cu doar o apăsare de buton.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...