21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Noutăți și surprize, la piața locală de sâmbătă! A început și Târgul de Paști al sașilor

Creațiile unicat marca „Produs în Bistrița-Năsăud” vor fi prezente în număr mare la ediția 2019 a Târgului de Paști al sașilor bistrițeni – Ostermarkt, care a început azi, 12 aprilie. Până duminică inclusiv, pe Platoul din fața Palatului Culturii veți găsi decorațiuni de Paște, artizanat, împletituri din papură, accesorii, bijuterii și multe alte surprize…!

Tradiția Târgului de Paști – Ostermarkt, transmisă din generație în generație de comunitatea săsească, care organiza acest eveniment cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii – continuă și în acest an la Bistrița.

Decorațiuni de Paște, artizanat, împletituri din papură, accesorii, bijuterii și multe altele vor putea fi achiziționate la Târgul organizat, în acest sfârșit de săptămână de Primăria Bistrița, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German și Biserica Evanghelică.

Creațiile pline de culoare, realizate cu multă măiestrie de către artizanii locali sunt, cu siguranță, cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi! Inedite obiecte de decor v-ar putea împodobi locuința sau spațiul de lucru, atât cu ocazia Sărbătorilor Pascale, cât și pe tot parcursul anului.

Pregătiri pentru Paște fac și producătorii locali de produse alimentare, care vă așteaptă sâmbătă, în apropierea Bisericii Evanghelice, în intervalul orar 9:00 – 14:00, cu delicioase produse făcute după rețete și procedee tradiționale!

Cornulețe, pâine, cozonaci, specialități pe bază de păstrav, brânzeturi, siropuri, conserve de legume, produse apicole, dar și noutăți: cel mai tânăr membru dulce al Asociației Produs în Bistrița-Năsăud, Gelateria Merigo are șanse să vă surprindă cu… prăjitură de casă!

Este așadar, locul și momentul potrivit pentru a face cumpărături delicioase și pentru a comanda bucate de Paști așa cum făceau bunicile noastre sau mai sofisticate, după gust și preferințe.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...