24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, va vizita câteva ferme de lângă Bistriţa. Mare parte a activităţii pe care acesta o desfăşoară în calitate de europarlamentar în PE se bazează pe realităţile bistriţene. VEZI ce modificări a adus politicilor agricole inspirându-se din judeţul nostru şi când vor creşte subvenţiile:

Plecând de la nişte realităţi pe care le-a întâlnit în judeţul nostru, în urma discuţiilor cu fermierii din zonele de munte, Daniel Buda – preşedintele PNL Cluj şi europarlamentar pe domeniul agriculturii – a dezvoltat o strategie în Parlamentul European.

„Bună parte a activităţii mele din Parlamentul European să ştiţi că a avut în vedere realităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru că împreună cu preşedintele Ioan Turc şi alţi colegi am vizitat de câteva ori fermele de aici din zonă, ferme relevante, şi problemele pe care le-am identificat acolo să ştiţi că au devenit realităţi în amendamentele pe care le-am depus în Parlamentul European, pentru ceea ce înseamnă aşa-numita politică agricolă comună”, a afirmat Daniel Buda în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL Cluj susţine că în noua politică agricolă unul dintre amendamentele inspirate din judeţul nostru face referire la obligativitatea statului de a folosi banii din resursele europene pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea serviciilor de consultanţă pentru fermieri.

S-a ajuns la această situaţie întrucât se pare că fermierilor din zonele de munte le-ar fi mai uşor să crească vaci de carne, iar cele de lapte să fie crescute la şes. Această consultanţă va veni în sprijinul fermierilor și îi va îndruma spre tendinţele de piaţă.

Daniel Buda susţine că „prin noua politică agricolă s-au crescut alocările financiare de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru tinerii fermieri şi s-a extins perioada de implementare de la 5 la 7 ani. Elementul de noutate este că şi persoanele care au peste 40 ani vor avea posibilitatea să îşi dezvolte şi să înceapă o afacere în agricultură cu sprijinul fondurilor europene până la 100.000 euro.”

Referitor la subvenţiile acordate de UE, se pare că acestea vor creşte la 220 euro/hectar începând cu anul 2021, chiar dacă bugetul Uniunii Europene este în scădere ca urmare a ieşirii Marii Britanii din uniune.

„Domnul Buda este un foarte bun cunoscător al realităţilor din judeţul nostru, în primul rând pe domeniul de interes al domniei sale, domeniul agriculturii. Daniel Buda, un om pe care noi îl considerăm coleg, şi în acelaşi timp credem şi susţinem că este şi candidatul nostru, al judeţului Bistriţa-Năsăud la europarlamentare.”, a concluzionat Ioan Turc, preşedintele PNL Bistriţa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.