1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Problemele întâlnite la fermele din județul nostru „au modificat” politica agricolă europeană. Cum a fost posibil:

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, va vizita câteva ferme de lângă Bistriţa. Mare parte a activităţii pe care acesta o desfăşoară în calitate de europarlamentar în PE se bazează pe realităţile bistriţene. VEZI ce modificări a adus politicilor agricole inspirându-se din judeţul nostru şi când vor creşte subvenţiile:

Plecând de la nişte realităţi pe care le-a întâlnit în judeţul nostru, în urma discuţiilor cu fermierii din zonele de munte, Daniel Buda – preşedintele PNL Cluj şi europarlamentar pe domeniul agriculturii – a dezvoltat o strategie în Parlamentul European.

„Bună parte a activităţii mele din Parlamentul European să ştiţi că a avut în vedere realităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru că împreună cu preşedintele Ioan Turc şi alţi colegi am vizitat de câteva ori fermele de aici din zonă, ferme relevante, şi problemele pe care le-am identificat acolo să ştiţi că au devenit realităţi în amendamentele pe care le-am depus în Parlamentul European, pentru ceea ce înseamnă aşa-numita politică agricolă comună”, a afirmat Daniel Buda în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL Cluj susţine că în noua politică agricolă unul dintre amendamentele inspirate din judeţul nostru face referire la obligativitatea statului de a folosi banii din resursele europene pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea serviciilor de consultanţă pentru fermieri.

S-a ajuns la această situaţie întrucât se pare că fermierilor din zonele de munte le-ar fi mai uşor să crească vaci de carne, iar cele de lapte să fie crescute la şes. Această consultanţă va veni în sprijinul fermierilor și îi va îndruma spre tendinţele de piaţă.

Daniel Buda susţine că „prin noua politică agricolă s-au crescut alocările financiare de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru tinerii fermieri şi s-a extins perioada de implementare de la 5 la 7 ani. Elementul de noutate este că şi persoanele care au peste 40 ani vor avea posibilitatea să îşi dezvolte şi să înceapă o afacere în agricultură cu sprijinul fondurilor europene până la 100.000 euro.”

Referitor la subvenţiile acordate de UE, se pare că acestea vor creşte la 220 euro/hectar începând cu anul 2021, chiar dacă bugetul Uniunii Europene este în scădere ca urmare a ieşirii Marii Britanii din uniune.

„Domnul Buda este un foarte bun cunoscător al realităţilor din judeţul nostru, în primul rând pe domeniul de interes al domniei sale, domeniul agriculturii. Daniel Buda, un om pe care noi îl considerăm coleg, şi în acelaşi timp credem şi susţinem că este şi candidatul nostru, al judeţului Bistriţa-Năsăud la europarlamentare.”, a concluzionat Ioan Turc, preşedintele PNL Bistriţa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...