-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Scandal ca la ușa cortului, la ședința de Consiliu Județean! Radu Moldovan: Directorul ADI Turism nu are competența necesară!

Azi s-a supus, spre aprobare, bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Discuțiile s-au aprins când s-a discutat despre brand-ul județului. „Răzvan Cerceja nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului”, a spus președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Cei 28 de consilieri județeni prezenți azi la ședință au avut de votat Bugetul de venituri și cheltuieli al județului, pentru anul 2019. Acesta este cu 33 la sută mai mare ca și cel din 2018.

S-au ridicat puține „întrebări”, privind cheltuirea banului, însă la un moment dat, lucrurile au degenerat într-un scandal ca la ușa cortului, între președintele CJ BN și doi consilieri județeni PNL.

La fel ca și comisia de cultură, am ridicat o întrebare referitoare la un subpunct, privind servicii de creație și producție în vederea realizării/construirii unui brand al județului Bistrița Năsăud. Întrebarea mea vine: Dacă tot avem ADI Turism în Bistrița, de ce nu se ocupă ei, fiind experți pe turism, de acest punct și de ce trebuie ca și Consiliul Județean să dea 118.000 lei pentru construirea de brand al județului, atâta timp cât avem instituții în subordinea Consiliului”, a fost obiecția consilierului PNL Cristian Moldovan, pe Bugetul 2019.

„Avem director la ADI Turism, e adevărat, unde și noi suntem membri, pe lângă un număr de șase, șapte, nouă, nu știu exact ce număr de primării, unde este un angajat, un membru PNL care se numește Răzvan Cerceja, care este directorul acestui ADI, numai că nu are nici capacitatea, nici specializarea necesară să construiască un brand al județului. Nu are! Deci nu putem să cerem cuiva să facă ceea ce nu poate să facă. Și atunci, în urma propunerilor colegilor mei, și el, chiar dacă este membru PNL, își face treaba foarte bine, la nivelul lui. Dezbaterile și plângerile le faceți la partid. La conferințe de presă, unde vreți dumneavoastră și eu iau act de tot ce spuneți”, și-a început discursul președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Acesta a fost întrerupt de consilierii PNL care au sărit ca arși.

„Nu sunteți la domiciliul dumneavoastră! Și Cerceja nu e membru PNL. Vedeți că s-ar putea să cotizeze la partidul dumneavoastră!”, au intervenit Moldovan și Florian.

Este foarte competent domnul (n.r Cerceja Răzvan). Nu are competențe pe construcții de branduri. Fiți atent la ceea ce vi se spune, ca să și înțelegeți domnul Florian (n.r. consilier PNL și secretar al organizației județene), că văd că înțelegeți mai greu. Eu așa știam. Că e membru PNL. S-ar putea să greșesc. Este posibil, domnul Moldovan, să fie membru PSD, deși nu cred. S-ar putea să nu mai fie membru PNL. Dar nu asta e important, dacă este sau nu este membru. Că fiecare are dreptul să fie membru în ce partid dorește. Este un om care-și face treaba. Nu are competența necesară pentru a construi un brand al unui județ. Nici resurse și nici competența necesară. Noi am considerat, cei din executiv, că județul Bistrița Năsăud, la tot ceea ce se întâmplă pozitiv în el, și se întâmplă foarte multe lucruri pozitive, are nevoie și de o astfel de construcție. Această propunere cred că e bine venită și justificată”, a conchis Radu Moldovan.

Bugetul pe 2019 a fost aprobat cu 23 de voturi pentru și cinci abțineri.

Despre brandul județului s-a mai discutat și în anii precedenți, neconcretizându-se însă, nimic.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...