20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Ovidiu Crețu: Dacă nu susțin eu ideea vicelui Niculae, cu asfaltarea străzilor, nu se face nimic

În lista de cheltuieli a Bugetului Primăriei, pentru 2019, lipsesc de la capitolul „investiții” banii pentru asfaltarea celor 47 de străzi. Ovidiu Crețu a explicat că susține ideea vicelui Niculae și a pus banii necesari la un alt capitol. „Că dacă nu susțin eu, nu se face!”, a spus acesta.

Viceprimarul Cristian Niculae a promis că în anul 2019 se vor asfalta 47 de străzi, dintr-o margine în alta.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

47 de străzi pe care nu s-a intervenit în ultimele decenii vor fi asfaltate cap-coadă anul acesta

Pentru acest proiect, o parte din bani vin de la Consiliul Județean și o parte din bugetul Primăriei pe 2019. Totuși, la capitolul investiții, pe Bugetul Primăriei, nu apar banii pentru cele 47 de străzi.

Primarul Ovidiu Crețu a explicat că a „încadrat” cheltuielile la o altă categorie, ca să se poată face totuși lucrările.

Aceste cheltuieli nu sunt la investiții. Intră la capitolul – cheltuieli pe activități – drumuri și poduri. De ce nu le-am trecut ca investiții? Pentru că dacă mergeam pe investiții, era o variantă. Dar le făceam la anul sau peste doi ani. Cu proiectare și toate celelalte, cu cheltuieli suplimentare. Îl facem pe «reparații» și ele apar în acest capitol, la Direcția de Servicii Publice. Deci aici se găsește proiectul respectiv, care este finanțat pe toată suma, la echilibrare, trei milioane de lei de la Consiliul Județean și încă 2,5 milioane de lei din bugetul propriu”, a explicat edilul.

Acesta a subliniat faptul că proiectul s-ar bate totuși de un impediment. Dar ca și primar, susține ideea vicelui, pentru că altfel, nu s-ar realiza.

Problema care deja apare: nu prea sunt doritori care să facă lucrările. Vom insista să rezolvăm aceste probleme, pentru că în majoritatea sondajelor, drama stradală este preocuparea principală a cetățenilor municipiului. Este o idee a domnului viceprimar Niculae, pe care o susțin, că altfel nu s-ar realiza, dacă nu aș susține-o! Deci o susțin și o încurajez și ne vom strădui să o și realizăm”, a conchis primarul Ovidiu Crețu.

Edilul Bistriței a explicat că în mare parte, nu se prezintă firme la licitațiile care implică și proiectul tehnic și și lucrările. Ca exemplu ar fi licitațiile pentru proiectul din Wonderland sau Parcul din Viișoara, unde nu s-a prezentat ABSOLUT nimeni.

Despre problema licitațiilor Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

IMPAS?! Firmele nu se mai înghesuie să participe la licitații! Care e motivul:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: