-0.9 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Lucrări contra cronometru și rocade de copii la Grigore Moisil, pentru reabilitarea unor unități școlare

Mai multe unități școlare vor intra în reabilitare în acest an. Unele din lucrări vor trebui făcute contra cronometru, iar copiii vor fi mutați de ici-colo. Majoritatea rocadelor se vor face pe la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la aproape 119 milioane de lei.

În planul de cheltuire a Bugetului 2019 se întrevăd lucrări de aproape 119 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor unități școlare.

Proiectele de investiție sunt pe două axe, și la fiecare dintre acestea există și „probleme”.

„Pe axa 10.1, la învățământul obligatoriu de stat, avem reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4 și Școala Gimnazială Lucian Blaga. Contractele sunt semnate și se află în derulare procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor care vor începe în timpul vacanței de vară. Că spațiile trebuie eliberate. Vor crea disconfort, pentru că școlile trebuie să-și restrângă activitatea. Mai ales la Gimnazială 4 și Gimnazială 5. Vom discuta cu constructorul ca lucrările să nu se execute simultan, deși cam avem această obligație, de a preda întreg obiectivul, dar vom vorbi cu constructorii să nu abordeze toate construcțiile în același timp, astfel încât să se poată derula procesul educațional în timp ce se lucrează”, a explicat Ovidiu Crețu.

Pe axa 4 sunt prinse creșele și liceele tehnologice. Iar aici, copiii vor fi mutați de la o clădire la alta, în funcție de cum se desfășoară lucrările.

Avem reabilitarea Grădiniței nr. 2 de pe Nicolae Bălcescu. Lucrările au început în toamna anului trecut. Clădirea e practic ridicată în roșu. În zilele acestea se va pune și învelitoarea. Insistăm să finalizeze cât mai repede grădinița pentru că trebuie să aducem în acest loc, în acest an, grădinița care funcționează acuma în una din clădirile de la Grigore Moisil, pentru că în acea clădire va trebui să mutăm creșa numărul 3, care intră în reabilitare anul viitor. Și acea creșă și grădiniță vor trebui executate foarte repede, pentru că și clădirea de la Grigore Moisil intră în reabilitare. Și atunci, suntem într-o cursă contra cronometru”, a declarat edilul Bistriței.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” vor intra în reabilitare trei clădiri, cele care sunt înspre strada Împăratul Traian. Contractul de finanțare e semnat.

Un alt proiect, finanțat pe PNDL, privește reabilitarea și modernizarea Liceului de Muzică Tudor Jarda. Atât contractul pentru finanțare, cât și cel pentru execuție sunt semnate. Lucrările la corpul B deja sunt începute, iar în acest an se vor finaliza. Conform graficelor de execuție ar trebui să se finalizeze și lucrările la corpul principal.

„Totuși am dubii că se vor finaliza lucrările, ci cred că și în primăvara anului viitor se va mai lucra la clădirea veche”, a spus Ovidiu Crețu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...