3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

”Nu e normal să stai 12 ore la UPU!”- Cum comentează managerul Lazany orele de așteptare de la Urgențe:

Aparținătorii unui pacient care a ajuns la UPU și-au exprimat nemulțumirea privind orele de stat la Urgențe. ”Nu e normal să țină o persoană peste 80 de ani timp de 12 ore la UPU!” au susținut aceștia. Managerul Lazany a explicat că ”situația e provizorie. Și da, se poate ajunge chiar și la mai mult de 12 ore!”

O femeie de 80 de ani a ajuns ieri la UPU Bistrița, după ce i s-a făcut rău, a căzut și s-a rănit. Aceasta a fost transportată cu un echipaj medical, ajungând la unitatea spitalicească în jurul orei 17.

Conform aparținătorilor, abia dimineață la ora 05.00 au plecat de la spital.

”Rușine! NU mi se pare normal să ții un om, de 80 de ani, timp de 12 ore la UPU. Era un alt bărbat acolo care a stat 15 ore. A fost dusă cu ambulanța, și totuși, nu a băgat-o nimeni în seamă până când nu a început să-i curgă sângele pe jos! Nu mi se pare normal. La Cluj nu stai atâta. La Urgențe ar trebui maxim, dar maxim 4 ore să stai. Nu e normal” au povestit revoltați aparținătorii unei bistrițence.

Contactat pentru a comenta situația, managerul Lazany a explicat că oarecum e ”normal” să aștepți atât.

Nu știu cazul acesta în mod special. Și dacă se justifică cele 12 ore, dar da. Se poate ajunge să stai și 12 ore în UPU. Am spus clar, odată cu mutarea secției de Primiri Urgențe, se vor mări și timpii de așteptare. Se parcurg distanțe mai lungi pentru investigații. Medicii specialiști nu vin pentru fiecare consult în parte, separat. Ci când au mai mulți pacienți de consultat. Că atunci tot timpul li se duce pe drumuri. Că una e să cobori două etaje, și alta e să parcurgi atâta distanță. Deci timpii mari de așteptare și stat la UPU sunt un lucru normal acum. Dar situația e provizorie. Ce să facem? Asta e situația acum” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul Gabriel Lazany.

Managerul a mai explicat că depinde foarte mult și de existența sau nu a unei linii de gardă pe specialitatea unde are nevoie pacientul de consult, plus alți factori.

Soluția ar fi medicii de familie și cei de la Centrele de Permanență.

VIDEO: De ce așteptăm la urgențe și cine stabilește ordinea consulturilor?

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...