13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

O bârgăuancă, pe lista celor 30 de „guru” ai inteligenței artificiale din Europa

Maria Luciana Axente, originară de pe Valea Bârgăului a fost inclusă pe lista celor 30 de guru ai inteligenței artificiale din Europa. Aceasta este singura româncă ce apare pe celebra listă.

Lista a fost întocmită de Sifted, o publicație online britanică dedicată startup-urilor și tehnologiei susținută de Financial Times. Pe lista respectivă apar 30 de specialiști în IT din Europa.

Potrivit startupcafe.ro, Maria Luciana Axente este singura româncă de pe listă. Aceasta conduce programele pentru inteligență artificială din cadrul companiei de consultanță PrincewaterhouseCoopers, la Londra.

„Am crescut într-un sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, declara Maria Axente, pentru organizația britanică We Are Tech Woman.

Este vorba despre Prundu Bârgăului, după cum precizează și primarul Doru Crișan, pe pagina sa de Facebook: „E plăcut să auzi că un român a ajuns la performanță, dar când mai e și din satul tău ești încântat la maxim!”.

Foto: PwC

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...