10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

„O carte pe o bancă”, mister și lectură. Ce inițiativa a avut o profesoară din Bistrița:

„O carte pe bancă” sau cum să dai din ce ai. O profesoară din Bistrița a început o mișcare de încurajare a cititului aparte. Lasă cărțile pe o bancă, iar ele sigur vor ajunge la cineva.

Alina Gimbuța este profesor la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița, iar în trecut a fost profesor pentru elevii cu nevoi speciale. Vine din Roman, un oraș mic din Moldova, însă de mulți ani s-a stabilit la Bistrița.

„O carte pe o bancă” este un proiect inițiat de profesoară. Prin acest lucru se dorește încurajarea cititului, iar destinatarul care va pune mâna pe carte este necunoscut.

Prima carte, „Pășind pe coji de ou”, a fost lăsată pe o bancă din Parcul Municipal Regele Mihai I.

Iată ce spune despre inițiativă:

„Cu drag și încredere am preluat și adaptat ideea „O Carte pe o Bancă…”; primul cadou altfel pentru micuța din sufletul meu, Maria, din respect pentru sacrificiile si pasiunea celor care au pus bazele Cărții cu miros de hârtie și de cerneală, din datorie față de generațiile minunate de tineri și copii de astăzi, din recunoștință față de toate darurile primite în această Viață, din multe alte n frumoase motive…am lăsat astăzi pe o Bancă o primă carte din categoria Dezvoltare personală pentru acel trecător curios și totodată curajos…al cărui nume e posibil să nu îl știu vreodată. Și chiar dacă nimeni astăzi, aici, în parcul mare din Bistrița, nu ar lua cartea aceasta poate în altă zi și în alt loc al județului Bistrița-Năsăud, pe o altă bancă însingurată, o altă carte și-ar găsi Destinatarul”, a scris pe Facebook profesoara.

Profesoara a provocat mai mulți profesori și persoane care se ocupă permanent cu educația copiilor să ia parte la această acțiune de împărtășire a cunoașterii.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. E buna ideea și inițiativa,dar rămâne o întrebare o denumire fara nici o supărare….daca o găsește un om fără adăpost s au fără școală care nu știe citi,poate ea cartea și o arunca ,s au o rupe ,e destul de riscant neștiind la cine ajunge.,.mai bine puse intr un de dulap tot în parc și să le ia doar cine simte nevoia să citească s au sa o doneze cuiva asigurandu se că cartea a ajuns la cine trebuie!

  2. Incercati sa nu le faceti asa subtil , maine va veti trezi ca nu mai aveti ghiozdanul sau geanta din cauza ca unuia ii va trece prin cap ,,o geanta pe o banca ,, 😂😂😂 sau ,,un ban din buzunar,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....