7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

O fundație vrea să-i învețe pe elevii din Bistrița cum să arunce corect gunoaiele

Școlari din 41 de orașe din țară, inclusiv Bistrița, vor învața cum să arunce corect gunoiul cu Fundația „The Institute”.

Totul se va desfășura printr-un un acord dintre Primăria Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Asociația „The Institute”. Fundația are scopul de a învăța elevi din toată țara să aibă grijă de mediul înconjurător și să arunce plasticul în locuri special amenajate.

Propunerea de colaborare înaintată de către Fundația „The Institute” are în vedere implementarea  în unitățile de învățământ din Municipiul Bistrița a Programului Național ASAP de colectare selectivă.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilizare socială

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilizare socială lansat în iunie 2020, care își propune să genereze schimbarea de comportament a adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare selectivă și reciclare.

ASAP are două direcții concomitente de acțiune astfel încât să se asigure funcționalitatea sustenabilă a sistemului de colectare și raportare a deșeurilor din școli:

– Campanii de educare și informare a elevilor prin materiale informative adaptate grupelor de vârstă vizate;
– Implementarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor prin punerea la punct a infrastructurii necesare.

Pentru acest lucru se impune încheierea unui acord de colaborare între Municipiul Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și inițiatorul proiectului ASAP, Fundația ”The Institute”, și aprobarea de către Consiliul local al Municipiului Bistrița.

Săptămâna viitoare în ședința de Consiliu Local al Municipiului Bistrița va fi supus la vot acest proiect.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: