-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Video: Deputatul Bogdan Ivan despre succesul privind plafonarea prețului la energie și gaze

Victorie a social-democraților în ce privește plafonarea prețului la energie și gaze și pentru spitale, școli, grădinițe și cabinetele medicilor de familie, anunță deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia. Mâine, Camera Deputaților va da votul final, iar apoi inițiativa legislativă va fi trimisă spre promulgare.

Potrivit proiectului de lege, nivelul de trai al românilor ar urma să fie protejat de creșterile sumelor aferente facturilor la utilități.

Proiectul prevede:

  • Plafonare preț energie electrică la maxim 1 leu/kWh cu toate taxele incluse;
  • 0,291 lei/kWh compensare pentru consumatorii casnici, școli, spitale, creșe, grădinițe, IMM-uri, biserici si ONG-uri;
  • Preț de referință gaze 125 lei/MWh;

Am promis, am făcut! Prețuri plafonate la energie și gaze pentru spitale, școli, grădinițe, creșe și cabinetele medicilor de familie, în urma unui amendament pe care l-am depus în Comisia pentru Industrii. Sute de mii de români au semnat petiția PSD de plafonare a prețurilor la energie si gaze naturale. Oamenii si-au pus încrederea în noi și nu i-am dezamăgit! În urma negocierilor cu toate partidele, PSD a reușit să impună în lege aceste modificări! (…) Mâine avem votul final în plenul Camerei Deputatilor și urmează ca ea să fie promulgată de Președintele României.”, a transmis deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia.

Pentru susținerea proiectului, social democrații au adunat 175 000 de semnături de la populație. Dintre acestea, peste 15 000 sunt semnături ale oamenilor din Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...