13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

O girafă, noua achiziție a Spitalului Județean!

Un aparat ultra performant a ajuns ieri la Spitalul Județean. E vorba de un radiograf mobil, care seamănă cu o girafă. Această achiziție este foarte importantă pentru pacienții imobilizați.

În Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt internați și pacienți imobilizați la pat. Mai mult, au și contraindicații în ce privește mișcarea, așa că realizarea unor analize esențiale e foarte grea.

În mod special pentru acești pacienți, dar nu numai, s-a achiziționat … o girafă.

„De multe ori, este foarte dificil sau aproape imposibil pentru unii pacienți, realizarea unei radiografii, aceștia fiind imobilizați la pat cu contraindicații de mișcare. Pentru aceștia, a fost achiziționat unul dintre cele mai performante aparate radiologice mobile, complet digital, cu ajutorul căruia vor putea fi realizate radiografii direct la patul pacientului. Astăzi, girafa celor de la Siemens ne-a adus zâmbetul pe buze”, a scris Gabriel Lazany, managerul Spitalului, pe Facebook.

Finanțarea pentru acest aparat ultramodern a venit din partea Consiliului Județean BN.

„Pare o girafă, dar este unul dintre cele mai performante și flexibile aparate mobile+wireless de radiografie. Acesta ajunge direct la patul pacientului nedeplasabil, nemaifiind nevoie ca acesta să fie dus până la radiologie. Combinația dintre mobilitate și wireless îl poziționează ca unul dintre cele mai avansate aparate, iar calitatea radiologiei îl face util și necesar într-un spital care își dorește performanță și pune accentul pe sănătatea pacientului. Echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița l-a ales atât pentru utilitate, dar și pentru a aduce un zâmbet celor ce o să-l folosească, inclusiv celor ce o să vadă girafa salvatoare pe coridoarele spitalului și în saloane. Felicitări, dragilor pentru această alegere, încă o investiție în sănătate [470.000 lei (98.700€)], realizată prin buna colaborare dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ministerul Sănătății. Continuăm munca și vă voi sprijini mereu, deoarece orice investiție în sănătate este o investiție în oameni, în viitor!”, a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: