-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO/VIDEO. O nouă viziune asupra autismului și un emoționant recital Miruna Bologa & Eduard Dragu Sălăgean

Asociația Autism Europa Bistrița a marcat astăzi, 2 aprilie, așa cum se întâmplă peste tot în lume, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Alături de sponsorii săi principali, Rombat și Jysk, Centrul Micul Prinț a oferit comunității un emoționant concert de valsuri și tangouri celebre.

La Centrul Cultural Municipal din parc a fost marcată astăzi Ziua Internațională de conștientizare a Autismului. Asociația Autism Europa Bistrița – Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” a organizat aici un concert special de valsuri și tangouri celebre.

Au fost prezenți la eveniment primarul Ioan Turc, vicepreședintele Consiliului Județean Camelia Tabără, dar și prof. Aurelia Dan, fostul inspector general.

Invitați în deschiderea concertului au fost doi dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai orașului – Miruna Bologa și Eduard Dragu Sălăgean.

Elevi la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Miruna și Eduard și-au demonstrat talentul pe scenă, invitându-ne să adoptăm o nouă viziune asupra autismului: Dragoste necondiționată…

Pe scenă au urcat și violonistul Claudiu Hontilă de la Filarmonica de Stat Cluj-Napoca, alături de fiica sa, la rândul ei o talentată violonistă. Alături le-au fost soprana Daniela Păcurar și pianista Meda Nemeti.

Holul de la intrarea Centrului Cultural Municipal a fost animat de picturi și tablouri ale copiilor diagnosticați cu autism.

În hol au fost expuse și dulciuri, fursecuri și prăjituri frumos ambalate. Copiii care fac terapie la Centrul Micul Prinț au impresionat și cu câteva admirabile felicitări de Paște. 

 Partenerii evenimentului: Primăria Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, SC Rombat SA, JYSK, Briofresh, Ascensor Advertising, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul Cultural Municipal.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...