24.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

O statuetă de bronz găsită la Ilișua, expusă în cel mai vizitat muzeu din Madrid

Un muzeu din Spania, care se poate lăuda cu cel mai mare număr de vizitatori din întreaga țară, găzduiește zilele acestea o expoziție cu tezaurele arheologice din România. Printre statuetele expuse se numără și una din bronz, descoperită la Ilișua.

Muzeul din Madrid pare să fi dat lovitura cu expozițiile temporare din diferite țări ale lumii. Anul trecut, Muzeul Național de Arheologie din Madrid a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre toate muzeele spaniole.

Zilele acestea, muzeul găzduiește o expoziție temporară cu tezaurele arheologice din România. Aceasta reunește 800 dintre cele mai spectaculoase artefacte din colecțiile a 39 de muzee din România.

Potrivit arheologului Radu Zăgreanu, de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, printre artefactele expuse în muzeul din Madrid se numără și statueta din bronz Zeița Liberă de la Ilișua.

Foto: Radu Zăgreanu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...