OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

Aneta Sîngeorzan, jurnalista din Bistriţa care prezintă ştirile la unul dintre cele mai bune posturi TV din România, şi-a început anul 2019 pe baricade, „în direct”, prezentând Revelionul. Aneta Sîngeorzan a fost recent premiată pentru a doua oară, la Gala Femeilor de Succes desfăşurată în Bucureşti, la sfârșitul lunii decembrie 2018. Ne-a împărtăşit și nouă din emoţiile, fascinaţia şi provocările meseriei de care este îndrăgostită…

Este pentru a doua oară când primesc această distincţie, într-adevăr. Prima dată s-a întâmplat în 2015. Eram la Realitatea TV, prezentam matinalul și am fost foarte emoționată întreaga zi. Nici de această dată nu pot spune că am fost mai relaxată, chiar dacă știam deja cum decurg lucrurile și la ce trebuie să mă aștept. Am emoții de fiecare dată când urc pe o scenă…”, a povestit Aneta Sîngeorzan pentru Bistriţeanul.ro.

A fost vorba despre o ceremonie foarte frumoasă și plină de eleganță, a admis tânăra prezentatoare. În primul rând, datorită invitaților și celor prezenți în sală și, în al doilea rând, datorită notorietății pe care o are „Celebrity Awards – Successful Women” în afara granițelor.

Aceste premii se acordă și la Hollywood, iar de-a lungul timpului, nume grele din showbizz-ul mondial au primit distincții similare.

Succes = seriozitate, pasiune şi multă muncă

Pentru Aneta Sîngeorzan, o femeie de succes este o femeie care muncește din greu pentru a ajunge acolo unde și-a propus, la un moment dat în viață. „Succesul, din punctul meu de vedere înseamnă, devotament, seriozitate, pasiune pentru ceea ce faci, muncă multă, după cum spuneam, și ambiție. Dacă bifezi toți acești factori, nu ai cum să nu ajungi la succesul cu care, cred eu, fiecare dintre noi am dori să ne identificăm măcar o dată în viață”, consideră Aneta Sîngeorzan.

De altfel, noaptea dintre ani a prins-o pe Aneta Sîngeorzan la muncă, pe baricade, prezentând Revelionul: „Am prezentat Revelionul anul acesta. Am petrecut noaptea dintre ani la job…”, a povestit Aneta Sîngeorzan.

Ea a recunoscut că „experiența de a lucra într-un post de televiziune este unică. Sunt fascinată de acest job încă de când munceam la Realitatea TV Bistrița și mereu m-am mândrit cu ceea ce fac. După 8 ani de Realitatea, am schimbat macazul și am intrat, în urmă cu doi ani, în familia B1TV, unde am fost primită cu brațele deschise, de un colectiv minunat. Iar când lucrezi într-un astfel de mediu, nu poți să nu te simți bine și să nu fii mândru.”

10 ani de experienţă în redacţii de ştiri…

După zece ani de muncă în redacții de știri, absolut nimic nu ţi se mai pare greu… Doar  provocările zilnice sunt cele care par mai grele sau mai ușoare. Când te așezi la pupitru, ești pregătit și conștient că în orice moment se poate întâmpla ceva și că poți să ai parte oricând de cel mai mare «hop» al carierei tale”, povesteşte Aneta Sîngeorzan, amintind că ştirile de ultimă oră, breaking news-urile, nu vin programate.

Te poți trezi cu un eveniment neprevăzut în prima secundă de emisie. Iar noi, oamenii de live, nu avem niciodată voie să nu știm ceva sau să nu fim mereu pregătiți «să bubuie»… Și, ce să vezi…!? Câteodată, chiar nu cunoaștem absolut nimic despre o știre de ultimă oră, pentru că, până la urmă, nu suntem atotștiutori, deși așa părem (face parte din fișa postului 🙂 … Şi atunci intervin cei din redacție și din regia de emisie, colegii care te ajută și te pun la curent, în secunda următoare, cu absolut tot, ca să poți informa telespectatorii corect și obiectiv. Dar, poți avea parte și de o zi relaxantă, în care doar să citești de pe prompter, emisia să curgă normal și să nu existe incidente…”, mai recunoaşte Aneta Sîngeorzan.

Unde încape Bistriţa, în toată această poveste de succes…?

Pentru Aneta Sîngeorzan Bistriţa va fi mereu „acasă”, chiar dacă are o locuinţă şi la Bucureşti… Ultima oară a venit la Bistriţa spre finalul lunii noiembrie. „Orașul mi s-a părut la fel cum mi se pare mereu când mă întorc aici: o poveste. În primul rând, o poveste a copilăriei mele, a familiei, a prietenilor, a celor care mă așteaptă întotdeauna cu brațele deschise. Apoi, o poveste a începutului carierei mele și a momentelor petrecute cu foștii mei colegi. Au fost clipe de neuitat…”, îşi aminteşte Aneta.

Tânăra jurnalistă a observat că Bistrița s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani: „Iar asta nu poate decât să mă bucure. Sper ca cei care conduc orașul și județul să fie în continuare responsabili, să ducă lucrurile pe același trend ascendent și să ne facă mereu mândri că suntem bistrițeni…”

Aneta Sîngeorzan nu exclude nici posibilitatea de a se întoarce, în viitor, să muncească la Bistriţa. Însă doar pe termen scurt: „De ce nu?! Ar fi o provocare căreia cred că i-aș face față. Mai ales că mă întorc mereu cu drag acasă. Nu știu însă dacă aș rămâne definitiv. Și spun asta pentru că îmi place mult agitația din marile orașe, întotdeauna mi-am dorit să mă stabilesc într-un oraș mare (nu îmi doream neapărat București, însă aici m-a adus viața). Dar, pentru un proiect pe termen limitat, m-aș întoarce cu drag la Bistrița”.

Aşteptări şi ambiţii pentru 2019 

Mereu îmi doresc mai mult pe plan profesional. Nu trebuie să fie neapărat început sau final de an. Însă, am pășit în 2019 cu multe gânduri ambițioase și optimiste în ceea ce privește cariera mea. Vreau să mă mai angrenez și în alte proiecte, pe lângă televiziune, pentru că programul pe care-l am acum îmi permite asta… Pe plan sentimental, îmi doresc să fiu în continuare fericită și împlinită, iar lucrurile concrete să se întâmple la vremea lor”, conchide, plină de încredere, Aneta Sîngeorzan.

FII REPORTER: Pățania unei mămici plecate cu fetița și soțul să lucreze la Fisherman`s iulie 13, 2020 - O familie din Cluj nu va uita niciodată experiența de la Fisherman`s. Din nefericire, nu e una plăcută. Ci una dureroasă, în care au mers să lucreze, iar patronul și-ar fi bătut joc de ei. AFLĂ povestea:
SCANDAL la Băile Figa: Trei persoane împușcate cu un pistol cu bile de cauciuc! iulie 13, 2020 - Mobilizare de forțe ieri dimineață la Figa. Mai mulți tineri s-ar fi certat, iar apoi s-au luat la bătaie. La un moment dat, un tânăr a scos un pistol, rănind trei persoane. Polițiștii fac cercetări și au deschis dosar penal.
Principele Nicolae pune umărul la amenajarea Via Transilvanica, cel mai mare traseu de drumeție din țară iulie 13, 2020 - Prezent la mai multe acțiuni și proiecte marca Tășuleasa Social, principele Nicolae a răspuns afirmativ și când a fost chemat să se implice în amenajarea Via Transilvanica, cel mai mare traseu de drumeție din țară.
„Aventurile” unui adolescent de 17 ani: s-a cinstit bine la Băile Figa, după care a luat în plin două mașini parcate iulie 13, 2020 - Un adolescent de 17 ani a fost prins băut la volan, după ce a luat în plin două autoturisme parcate pe aleile dintre cabanele de la Băile Figa. „Aventurile” sale i-au adus un dosar penal.
Aquabis: Fără apă potabilă, astăzi, în Viile Tecii și pe o stradă din Beclean iulie 13, 2020 - Localitatea Viile Tecii a rămas fără apă potabilă de ieri seară. Locuitorii vor avea de așteptat până azi, 13 iulie 2020 la ora 15:00 pentru reluarea furnizării apei.
FOTO: Băut la volan, de dimineață bună, s-a răsturnat cu mașina iulie 13, 2020 - Un măierean băut la volan a reușit să producă un accident rutier. Acesta s-a răsturnat cu autovehiculul pe care-l conducea. Polițiștii au întocmit dosar penal.
FOTO: A adormit la volan și a ajuns într-un cap de pod iulie 13, 2020 - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17. O autoutilitară s-a oprit într-un cap de pot. Trei persoane au ajuns la spital.
ALTE vremuri: Bacalaureatul, un spectacol cu public… 6 discipline, la examenul scris iulie 12, 2020 - Emoțiile examenului de Bacalaureat s-au încheiat, pentru majoritatea elevilor din județ. Ar fi, așadar, prilejul potrivit să aruncăm o privire cu 150 de ani în urmă. Să aflăm că prin 1870 Bacalaureatul era organizat ca un spectacol cu public. Și că elevii aveau de susținut examen la nu mai puțin de 6 probe…!
Doris Rai: Serele primăriei pot aduce turiști și bani Bistriței! Am putea fi Orașul Florilor și să producem flori pentru tot Ardealul, cel puțin iulie 12, 2020 - Doris Rai și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Bistrița. Prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, aceasta a spus că pentru a diminua povara taxelor și impozitelor de pe umerii cetățenilor, Primăria Bistrița trebuie să se autofinanțeze. Una dintre soluțiile găsite este implicarea serelor de flori ale primăriei ce pot transforma Bistrița în Orașul Florilor. Am putea livra flori pentru tot Ardealul, cel puțin.
Bistrița-Năsăud: 6 cazuri pozitive, 8 persoane vindecate și două decese. La nivel național, 32.535 persoane infectate iulie 12, 2020 - Avem 631 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șase bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 8 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-au înregistrat și două decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 456 de cazuri noi de infecție.
UN voucher de 300 de lei – metoda Statului de a încuraja sportul de performanță iulie 12, 2020 - Autoritățile naționale doresc să încurajeze practicarea sportului de performanță. În acest sens, Ministerul Sportului a decis să ofere cadou UN voucher de 300 de lei de copil. Pentru achiziția de echipament sportiv. 
CÂTE accidente au avut loc din cauza mașinilor cu volan pe dreapta iulie 12, 2020 - Timpul mașinilor cu volan pe dreapta, pe străzile din România, se apropie de sfârșit. Polițiștii cer scoaterea TOTALĂ a acestora din circulație. Zeci de persoane și-au pierdut viața din cauza acestor tipuri de autovehicule. CÂTE accidente au avut loc cu astfel de autoturisme:
Fără permis, a ajuns cu mașina într-un gard! Și el, dar și domnișoara de lângă, la spital! iulie 11, 2020 - Seară de neuitat pentru doi tinerei. El a condus mașina, deși nu avea permis, direct într-un gard. A rămas blocat alături de domnișoara de lângă. Apoi au fost transportați la spital.
Ecologiștii își plâng un fost coleg de partid. Ar fi fost răpus de COVID 19 iulie 11, 2020 - Reprezentanții Partidului Ecologist Român, filiala Bistrița, își plâng un fost coleg de partid. Acesta ar fi fost răpus de COVID 19. Pe lâmgă faptul că a fost un expert topograf, a fost activ atât în partid cât și în comunitatea locală.
FOTO: Fetiță lovită din plin de un microbuz, pe trecerea de pietoni iulie 11, 2020 - O fetiță de nouă ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentată pe trecerea de pietoni. Aceasta era împreună cu mama ei când microbuzul a lovit-o din plin.
FOTO: Ce au descoperit lucrătorii Aquabis în sistemul de canalizare iulie 11, 2020 - Haine uzate, moloz, lemne, tampoane și ambalaje de tot felul... Sunt doar câteva dintre „capturile” pe care lucrătorii Aquabis le-au descoperit în sistemul de canalizare! Aruncate acolo de bistrițenii care nu știu să folosească civilizat vasele de wc...
EXTRA: În ajutorul viitorilor studenți din Bistrița…! iulie 11, 2020 - Până inclusiv luni, 13 iulie 2020, tinerii absolvenți care își doresc să urmeze o facultate chiar în Bistrița – au ocazia să se înscrie la admitere. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistrița oferă și azi și mâine suport telefonic. Alte locuri disponibile pentru absolvenți:
FOTO/VIDEO: BUCURIE !!! Nina Kids mai deschide un spațiu unde copiii să fie iubiți și fericiți! iulie 11, 2020 - Dacă aveți impresia că micuții voștri se simt iubiți, fericiți și ocrotiți numai acasă, înseamnă că nu ați auzit de Nina Kids. Acolo se acționează pe principiul că fiecare Nevoie Individuală Necesită Atenție. Așa că fiecare copil se simte...ca acasă. Iar acum, se mai deschide o locație, pentru ca și mai mulți copii să se poată bucura de atenție, educație și joacă...în siguranță!
Generală 4: Peste 80 de muncitori lucrează de zor să finalizeze lucrările până în septembrie iulie 11, 2020 - Noul an școlar se apropie cu pași repezi. Din fericire, elevii de la Generală 4 se vor putea bucura de ”casă nouă”. Peste 80 de muncitori lucrează de cu zor să termine lucrările. 
COVID 19: Aproape 700 de cazuri noi în 24 de ore. În Bistrița Năsăud – 12 cazuri! iulie 11, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a raportat 698 de noi cazuri de COVid 19 depistate în ultimele 24 de ore, la nivel național. În județul nostru, numărul total al infectărilor a ajuns la 625, cu 12 cazuri noi.
Rostul de dimineață: Cu noaptea-n cap, la spectacol…! iulie 11, 2020 - S-au trezit cu noaptea-n cap, pentru câteva momente de magie. Pentru a surprinde, în toată splendoarea, spectacolul. Incredibil și irepetabil, ca de fiecare dată!
VIDEO: Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița iulie 11, 2020 - Alegerile locale bat la ușă, iar partidele formează deja alianțe politice pentru un mai mare succes. Totuși, unii se aventurează singuri în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Doris Rai a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE și a anunțat oficial că va candida independent la Primăria Bistrița.
A început a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp TERRAQUA OPEN! iulie 10, 2020 - 170 de jucători s-au înscris la cea de-a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp Terraqua Open. Turneul a început ieri, 9 iulie și se va desfășura la Bistrița până duminică, 12 iulie. „Mulțimea de spectatori care ne oferea în anii trecuți din energie va lipsi, în acest an din turneul Terraqua Open...”
CUM se raportează cazurile de COVID 19? Șefa DSP BN lămurește siuația: iulie 10, 2020 - Numărul cazurilor de COVID 19, raportate de la o zi la alta, îngrijorează autoritățile. S-a vehiculat ideea că unele cifre raportate ar cuprinde și retestările celor deja depistați pozitiv. Directorul DSP BN explică modalitatea în care se fac raportările din teritoriu către INSP:
Admitere 2020: Cele mai mici medii cu care s-a „intrat” la liceele de prestigiu din Bistrița iulie 10, 2020 - Nu doar elevii din Bistrița-Năsăud – ci și cei din Suceava s-au „bătut” în acest an pentru cele mai bune specializări ale liceelor de prestigiu din oraș. Este cazul Colegiului „Liviu Rebreanu”, unde s-au înscris și au fost admiși 5 elevi din Vatra Dornei. Cea mai mică medie, la Mate-Info – 9.37!
S-au luat de mânuță și au plecat din centru! Cele două fete, căutate la nivel național! iulie 10, 2020 - Alina și Rosalinda sunt două fete beneficiare ale Centrului de Copii de la Teaca. Acestea au plecat în nenumărate rânduri din Centru, dar au fost găsite și aduse înapoi. Acum au plecat împreună, fiind căutate de două săptămâni.
Drogat la volan, în miez de noapte, pe străzile din Bistrița iulie 10, 2020 - Un tânăr bistrițean a fost oprit azi-noapte, în trafic, pentru control. În urma testării acestuia cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv. Acesta s-a ales cu dosar penal.
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, 10 persoane vindecate și un deces. La nivel național, 31.381 persoane infectate iulie 10, 2020 - Avem 613 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 592 de cazuri noi de infecție.
14 bistrițeni depistați cu Covid au refuzat internarea în spital. 5 s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital iulie 10, 2020 - Până acum, 14 bistrițeni depistați pozitiv cu Covid-19 au refuzat internarea în spital. Culmea, 5 dintre ei, la apariția simptomelor, s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital.
Telciu 2020: Ocazie extraordinară, pentru copiii și tinerii din zonă! iulie 10, 2020 - Telciu 2020: O ocazie extraordinară pentru copiii și tinerii din localitate de a intra în contact cu artiști contemporani. De a participa la activități și ateliere care sunt privilegiul celor din mediul urban. O familiarizare a publicului rural cu o serie de tehnici artistice de intervenție socială.