19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

OAMENI din Bistrița-Năsăud: Brigitte Jianu, prima femeie subofițer operativ principal în cadrul ISU Bistrița

Brigitte Jianu este o tânără de 33 de ani din Bistrița care a reușit să își vadă visul îndeplinit. Aceasta este prima femeie subofițer operativ principal în cadrul ISU Bistrița. AFLĂ povestea tinerei pasionate de pompieristică.

Brigitte Jianu, o tânără de 33 de ani din Bistrița, a reușit o performanță pentru care ar putea fi invidiată de mulți bărbați.

Tânăra, pasionată de pompieristică, este prima femeie subofițer operativ principal în cadrul ISU Bistrița. Brigitte recunoaște că deși a intrat într-o lume a bărbaților, femeile pot fi la fel de bune.

„Într-adevăr, este o lume a bărbaților în care încet, încet au început să își facă loc și femeile. Părerea mea este că o femeie poate face față cu brio în toate situațiile limită care pot apărea în decursul intervențiilor”, susține Brigitte.

Tânăra este căsătorită și are un băiat de 6 ani. Din anul 2011, până la sfârșitul anului 2017 aceasta a locuit în Germania, însă dorul de casă și dorința de a se realiza pe plan profesional în țara natală au determinat-o să revină acasă.

Brigitte Jianu a terminat facultatea de drept din cadrul Universității Ecologice din București pentru a se putea ocupa de partea juridică în firma pe care o deține soțul ei. Totodată aceasta este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare din Bistrița, specializarea asistent medical generalist.

Începând cu data de 1 octombrie 2020, Brigitte este angajată a ISU Bistrița pe postul de subofițer operativ principal, grad militar – sergent major.

Pe mulți dintre actualii colegi, Brigitte i-a cunoscut pe vremea când făcea voluntariat în cadrul unității, iar la aflarea veștii că vor deveni colegi „cu acte în regulă”, aceștia au primit-o în echipă cu mult entuziasm pe tânăra bistrițeancă.

„În momentul în care am văzut anunțul cursurilor pentru <Voluntar din Pasiune>, am știut că voi învăța ceva nou, iar partea de acordare a primului ajutor medical pe parte de traumă mi-a stârnit interesul cel mai mult. Erau noțiuni noi pe care le-am aprofundat doar datorită ISU Bistrița și datorită SMURD-ului. Primele zile în cadrul ISU BN au fost cele mai frumoase datorită colegilor care m-au primit cu căldură și entuziasm. Am avut susținerea lor din totdeauna și, cu siguranță, o voi avea în continuare”, ne-a povestit Brigitte.

Brigitte Jianu este de părere că această meserie nu poate fi practicată de toate femeile.

„Cu siguranță este o meserie ce nu poate fi practicată de toate femeile, la fel cum nu poate fi practicată de toți bărbații. Pentru orice meserie este nevoie de anumite aptitudini, la fel și la noi, la pompieri, paramedici, este nevoie de stăpânire de sine, viteză în reacție și putere de concentrare în situații stresante”, mărturisește Brigitte Jianu.

Tânăra bistrițeancă spune că se simte protejată de colegi, iar la rândul ei și ea își protejează colegii, indiferent de situațiile care apar, pentru că asta înseamnă munca în echipă.

Se pare că atunci când activează pe echipaj de prim ajutor SMURD, prezența unei femei ajută la o comunicare mai bună cu pacienții.

„Colegii mi-au spus că au observat o îmbunătățire în comunicarea cu pacienții, aceștia fiind mai receptivi la o prezență feminină”, susține tânăra.

Brigitte Jianu le îndeamnă pe toate femeile să viseze și să lupte pentru a-și îndeplini dorințele.

„Nu cred că sunt în măsură să fac recomandări, dar pot să dau un sfat: orice pasiune ar avea, să lupte pentru ea chiar dacă este greu, chiar dacă apar dezamăgiri, pentru că tot ce este bun în viață necesită muncă multă”, conchide tânăra bistrițeancă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?