22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

OAMENI din BN: Gabriela Ordace, halterofila campioană națională la 17 ani

Povestea Gabrielei Ordace a început acum 17 ani în Parva. A copilărit la țară, ghidată fiind de valorile simple care îi vor fi de folos toată viața.

Copilăria mea a fost una frumoasă și simplă, la țară. Nu pot să spun ca am fost atrasă de acest sport dintotdeauna. În gimnaziu, antrenorii Fatt Ovidiu și Adi Chivu au venit pentru a selecta elevi cu aptitudini sportive. Ne-au pus să facem genuflexiuni cu o bară de 10 kilograme. M-am descurcat, ei au văzut potențial și de acolo a început drumul meu în acest sport”, ne-a povestit Gabriela Ordace.

De la 13 ani Gabriela a transformat acest sport într-o prioritate zilnică. I s-a dedicat complet, pentru că și-a dorit să facă performanță.

Gabriela Ordace este elevă la Liceul cu Program Sportiv, Bistrița. Antrenamentele îi ocupă o parte bună din zi, însă acest fapt nu este un impediment.

În zilele de luni, miercuri și vineri petrec cam trei ore pe zi la antrenamente. Iar în zilele celelalte din săptămână – cam o oră jumătate. Nu există o zi să treacă fără să muncesc la visul meu.

Este foarte multă pregătire în spate. Dacă facem pauză ne este foarte greu să ne revenim în formă. Aici se adaugă faptul că e mai dificil să fii sportiv în România. Nu ești susținut atât cât ar trebui pe partea financiară. Eu vorbesc din propria experiență. Nu știu… Poate alții sunt de altă părere…”, a explicat Gabriela Ordace.

Pe lângă multitudinea de concursuri naționale la care a participat, urcând pe podium, cucerind premii valoroase, Gabriela se mândrește și cu o participare europeană.

„Am participat la Campionatul European de juniori II din Grecia unde am obținut locul 7. Sunt campioană națională la juniori II.”

Gabriela a avut parte de susținerea familiei și a antrenorilor indiferent de rezultate. „Pe tot parcursul acesta frumos am avut ajutorul și îndrumarea atât a antrenorilor, cât și a familiei. Lor le datorez o parte din ceea ce sunt astăzi.

Aștept să văd ce-mi rezervă viitorul. Încă nu m-am hotărât în totalitate, dar probabil voi merge mai departe tot pe acest drum.

Cred că acest sport ar trebui să fie mai cunoscut și apreciat de cetățenii țării noastre”, a mai declarat campioana națională Gabriela Ordace.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.