17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

OAMENI din BN – Lenuța Filipoi: „Muzica este viața mea”

Lenuța Filipoi s-a născut în Rodna, acum 28 de ani. Într-o familie iubitoare și muncitoare, care i-a fost alături din prima clipă în tot ceea ce a făcut.

„Am avut o copilărie foarte frumoasă și fericită. Mi-am ajutat familia la lucrul câmpului și la ce a mai fost nevoie. Dar școala a fost pe primul loc mereu. Și cântatul, bineînțeles…”, ne-a mărturisit Lenuța Filipoi.

A știut încă din copilărie care îi este menirea. „Am știut mereu că îmi doresc să cânt toată viața! La noi acasă se ascultă foarte multă muzică, în mod special muzică populară. Toți membrii familiei au voce. Doar că niciunul nu a avut oportunitatea de a merge la o școală de muzică, să continue pe acest drum…

Prima dată când Lenuța Filipoi a urcat pe scenă avea 7 ani. „Cu mulți ani în urmă, în Rodna se ținea Ziua Minerului. Era un spectacol la care participau toți rodnenii și nu numai. Acolo am cântat prima dată pe scenă. Cel mai interesant mi se pare că nu am avut emoții deloc. Eram tare „fâșneață”, așa îmi ziceau oamenii…”, își amintește solista de muzică populară.

Începutul a fost frumos și cu potențial. Avea susținerea familiei, dar cum a ajuns totuși o artistă atât de cunoscută?

Am avut un parcurs foarte frumos. A fost totul perfect aranjat de Doamne – Doamne, eu așa zic. Am avut parte de aprecierea și ajutorul multor oameni: Valeria Peter Predescu, Liviuța Istrate, Alexandru Pugna, Menuț Maximinian, Alexandru Pașcu, Ioan Simionca, Cristina Bălan și lista poate continua…

Acești oameni minunați sunt cei care au fost alături de mine de când am fost o pitică. M-au încurajat și m-au ajutat să mă formez ca artist. Le mulțumesc!

Nu dor lor, ci și tuturor celor care au contribuit la „Lenuța” de astăzi. Cei mai importanți sunt Dumnezeu și familia mea.

Am participat la foarte multe concursuri și peste tot am câștigat premiul întâi sau marele premiu.

Am fost membră a Ansamblului „Balada” și „Izvorul Someșului”. Împreună am urcat pe sute de scene atâta în țară cat și peste hotare…”, recunoaște Lenuța Filipoi.

Încet dar sigur, în câțiva ani, a devenit o artistă foarte cunoscută și iubită.

La evenimente am început să cânt din 2010. Prima dată am mers împreună cu ansamblul, pe urmă cu alți artiști. Iar după câțiva ani buni am început să iau evenimente singură. N-a fost ușor nicio secundă, dar îmi plăcea extrem de mult! Nu mă vedeam făcând altceva. Cântatul a fost, este și va fi viața mea!

Muzica de fapt înseamnă toată viața mea! Cu muzica m-am născut, am copilărit, am crescut și am devenit cine sunt…”, ne-a mărturisit Lenuța Filipoi.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!