18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

OFICIAL! Legea „Zile libere pentru părinţi”, promulgată de șeful statului

E oficial! Lege adoptată de Parlament prin care angajatorii sunt obligați să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii în cazul unor situaţii speciale a fost promulgată de președintele României.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor situații extreme.

Astăzi, Administrația Prezindențială a anunțat printr-un comunicat că legea privind acordarea de zile libere părinților cu copii trimiși acasă din cauza închiderii școlilor a fost promulgată de președintele țării.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 14 martie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ”, se arată în comunicat.

Potrivit noii legi, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani sau până la 18 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...