25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

ONG Fest, din nou la Bistrița! Picnic cu bistrițenii care locuiesc de-a lungul râului Bistrița

ONG Fest – Târgul ONG-urilor bistrițene, ajuns la ediția cu numărul II, se desfășoară din nou în spațiul generos oferit de porticurile Ansamblului Sugălete, dar și în parcul și pe faleza râului Bistrița, în 21 și 22 septembrie! Este proiectul Asociației „Armonia” Bistrița, un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi.

În cea de-a 2-a ediție a târgului vor participa asociații, fundații, grupuri civice neînregistrate, cu sediul în județul Bistrița – Năsăud și în regiunile învecinate, organizații autonome.

Organizațiile participante sunt libere să își realizeze standul de expunere în spațiul convenit după bunul plac, discutând în prealabil cu organizatorii. ONG-urile își vor asigura paza spațiului precum și a dotărilor aferente acestuia pe toată durata evenimentului. Nu se percepe taxă de participare la expoziție.

Expozanții urmăresc să pună în evidență valorile democratice şi drepturile omului, diversitatea fiind elementul ce caracterizează această expoziție. Nu vor exista activități de comercializare a produselor, de promovare a partidelor politice sau propagandă politică, religioasă sau alte acțiuni care pot să degenereze în atitudini și manifestări disciminatorii.

Data limită de înscriere este luni 17 septembrie 2018, ora 16:00, iar informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0745.375.134, e-mail  [email protected]  sau pe pagina evenimentului – AICI.

Programul activităților:

21 septembrie – sub porticurile Ansamblului Sugălete:

  • 00 – 14:00 – Organizarea spaţiului de expunere şi a dotărilor aferente;
  • 00 – 17:00 – desfășurarea activităților expoziționale „Bistrița – ONG Fest”, ediția a II-a: activități informative la standul propriu, prezentarea proiectelor proprii fiecărei organizații participante, recrutare de voluntari, dezbateri, ateliere pe diverse teme de interes pentru sectorul neguvernamental și pentru vizitatori;

21 septembrie – în Biserica Evanghelică:

  • 17:00-19:00 – Organizarea unui forum de discuții cu reprezentanții ONG-urilor participante și invitații acestora, urmat de un moment muzical.

22 septembrie, între orele 12:00 – 15:00:

  • pe faleza râului Bistrița (între Podul Jelnei și Podul Budacului, sub Pădurea Codrișor)
    „Discover the river”, activități și dezbateri privind nevoile de amenajare a cursului râului, în cadrul Zilei Internaționale fără autoturism
    „Picnicul de pe vale” – o masă a bunei vecinătăți între bistrițenii care locuiesc de-a lungul cursului râului Bistrița.

Gina BONTAȘ

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.