6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Supermarketurile Penny, amendate cu aproape 275.000 de lei de OPC: legume și fructe stricate și reduceri doar pe hârtie, printre nereguli

Inspectorii Protecției Consumatorilor au luat la puricat supermarketurile Penny din județ. În urma neregulilor constatate, lanțul de supermarketuri a primit nu mai puțin de 27 de amenzi, în valoare totală de 274.000 de lei. Printre neregulile constatate se numără: legume și fructe stricate și reduceri doar pe hârtie, care nu se aplicau și la casă.

Protecția Consumatorilor a luat la verificat 5 supermarketuri Penny din Bistrița-Năsăud și a aplicat 27 de amenzi pentru neregulile constatate. Valoarea totală a acestora ajunge la 274.000 de lei.

De asemenea au fost oprite de la comercializare, definitiv și temporar mai multe produse neconforme. Inpectorii OPC au constatat că la unele produse existau reduceri doar pe hârtie, la raft, care nu se aplicau și la casă, unde se cerea prețul întreg.

„Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm:

– produse refrigerate care prezentau în interiorul caserolei scurgeri de sânge în exces;

– comercializarea de legume și  fructe depreciate calitativ cu modificări ale culorii și aspectului;

– comercializarea de fructe fără a avea la raft afișată țara de proveniență și clasa de calitate sau fără a exista concordanță între țara de proveniență afișată pe etichetă și cea din actele de proveniență;

– produse fără elemente de identificare privind data limită de consum;

– comercializarea de produse electrice pentru care certificatul de garanție nu era conform OUG 140/2021 sau fără a fi însoțite de certificatul de garanție;

– comercializarea unor produse cu ambalaj depreciat;

– comercializarea unor produse aflate la reducere pentru care se încasa prețul întreg;

– lipsa afișării prețului pentru unele produse”, informează reprezentanții Protecției Consumatorilor.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: