10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

OPT persoane au ajuns în fața instanței, după perchezițiile legate de arme și droguri. CE măsuri s-au luat:

Mascați din 15 județe și din Spania au descins marți la 28 de domicilii din județ, într-un dosar privind introducerea ilegală de arme și distribuție droguri. Opt persoane au fost duse în fața instanței de judecată. CE măsuri au luat judecătorii:

Descinderi de proporții, marți, la 28 de domicilii de pe raza județului Bistrița-Năsăud. Au participat oameni ai legii din 15 județe, dar și din Spania.

Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal de comitere a infracțiunilor de :

 • introducerea armelor pe teritoriul României
 • plasarea armelor în circuitul ilegal
 • trafic de droguri.

Mai multe detalii, aici:

FOTO/VIDEO: Aduceau arme ilegal din străinătate și le foloseau la braconaj și livrare droguri

În urma descinderilor, opt persoane au fost prezentate ieri în fața instanței de judecată. Patru dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Trei au primit arest la domiciliu pentru 30 de zile. O persoană a primit control judiciar pentru 60 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosarul nr. 92 D/P/2022 ca fiind întemeiată şi în consecinţă, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpaţilor:

  • R. Ș., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă calificată, nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, nerespectare a regimului materiilor explozive
  • N. I., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă calificată, nerespectare a regimului armelor și al munițiilor
  • S. G., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în forma aderării şi nerespectare a regimului armelor și al munițiilor
  • B. D. (junior),cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de: nerespectare a regimului armelor și al munițiilor şi participație improprie la contrabandă calificată
 • În baza art. 227 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosar nr. 92 D/P/2022 privind pe inculpaţii C. G., S. G. N. şi H. N., şi dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023, inclusiv, faţă de inculpaţii:
  • C. G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în forma aderării, nerespectare a regimului armelor și al munițiilor,
  • S. G. N., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în forma aderării, nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept şi braconaj
  • H. N., cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc şi conducere fără permis
 • Impune inculpatului C. G. , S. G. N. și H. N. obligaţia de a nu părăsi imobilul situat …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 • Pe durata arestului la domiciliu inculpaţii C. G., S. G. N. şi H. N., au obligaţia să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice în niciun mod (direct sau indirect) între ei, şi nici cu ceilalţi inculpaţi ori persoane presupus implicate în cauză, respectiv R.Ş., N. I., S. G., B. D. junior, T. T., C. V. D., M. I., B. D., D. I., S. V. S., B. D., B.N., B. G. L., M. I. C., T. D. I., C. R. A., B. M. G., B. I. M., H. H., B. D..
 • În baza art. 227 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosar nr. 92 D/P/2022 privind pe inculpatul T. T.. Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul T. T., fiul cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  în forma aderării şi nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de astăzi, 13.09.2023 şi până în data de 11.11.2023, inclusiv” se arată pe portalul instanței de judecată.

Cei patru care au primit arestul preventiv pentru 30 de zile au depus deja contestație împotriva măsurii impuse de judecător.

Conform informațiilor de pe site-ul instanței de judecată, inculpații sunt de pe raza municipiului Bistrița și din următoarele comune:

Dispune comunicarea prezentei încheieri inculpaţilor, Biroului de Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, Posturilor de Poliţie ale comunelor Prundu Bârgăului, Şintereag, Romuli şi Rebrişoara, Poliţiei municipiului Bistriţa, Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor Bistriţa-Năsăud, Poliţiei de Frontieră Română, IPJ BN – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv” se arată în comunicat.

Mai puteți citi, pe acest subiect:

VIDEO – SURSE: Un polițist ar fi implicat în gruparea specializată în trafic de droguri și arme percheziționată astăzi

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!