Pâine artizanală, făcută cu maia și mult drag, din făină de secară și cu semințe, numai la Michaela’s Braserie

Pâine artizanală, făcută cu maia și mult drag, din făină de secară și cu semințe, numai la Michaela’s Braserie

Dacă n-ați descoperit până acum pâinea cu maia, nu știți nimic de calitățile ei extraordinare, puteți începe să o recunoașteți măcar prin gustul deosebit și miezul plin dacă ajungeți la Michaela’s Braserie, pe Bulevardul 1 Decembrie din Bistrița. O să reveniți, vă asigurăm! Și nu doar pentru pâine. Întotdeauna o să găsiți la ei ceva dulce sau ușor sărat, abia scos din cuptor, o cafea bună, un mic dejun sau un prânz copios, care vă poate fi livrat inclusiv acasă sau la birou. Dar pâinea artizanală făcută cu maia, în fiecare dimineață, vă avertizăm, dă dependență! E altceva…

Pâine artizanală făcută doar din făină BIO și maia, cu conținut scăzut de gluten și cu un indice glicemic mic, din secară, cu mix de semințe sau cu ceapă, găsiți în fiecare zi, de luni și până sâmbătă la Michaela’s Braserie, micuța și prietenoasa braserie deschisă pe Bulevardul 1 Decembrie din Bistrița, de lângă sediul UPC. Pâinea se frământă și se coace în fiecare dimineață, ca și restul surprizelor dulci sau sărate, care vă așteaptă pe rafturi.

Michaela’s Braserie este un proiect de suflet al Mihaelei Părău-Duhan, în a cărei familie prepararea deserturilor și a pâinii de casă era o tradiție apreciată de toți cunoscuții, ca de altfel și ospitalitatea și generozitatea. Toate aceste calități de familie se regăsesc astăzi în cocheta braserie, amenajată cu mult gust și în culori calde, în care nicio zi nu seamănă cu alta, surprizele fiind mereu altele pentru clienții care le calcă pragul. Brioșele au mereu alte umpluturi, cornurile proaspete au pentru mulți clienți gustul copilăriei, iar dacă o să ajungeți dimineața pe la ei să nu vă mirați dacă braseria e plină de bistrițeni care știu ce important este un mic dejun copios (musai să încercați scrambled eggs, se face și se servește într-un mare fel). Într-o altă zi poate să vă surprindă mirosul de cozonaci proaspăt scoși din cuptor sau o prăjitură de casă cum n-ați mai mâncat de când erați copii, iar în fiecare zi surprinde sigur meniul zilei. Povestea meniului zilei este legată de clienți, care au cerut să ia și prânzul aici. S-a făcut meniu pe gustul lor, după rețete tradiționale și la un preț accesibil în fiecare zi: 20 de lei. Și pentru că unii au dorit meniul și la birou sau acasă, s-a rezolvat și asta. Se sună la 0756069851 și ajunge imediat la voi, oriunde ați fi în oraș, însoțit de o pâine bună sau o prăjitură – trebuie doar să cereți să vi se pună la pachet toate dorințele!

De altfel, la Michaela’s Braserie puteți lua masa oricând în timpul zilei, iar meniul este mult mai variat, au inclusiv paste, burgeri sau supe cremă. Trebuie să mergeți și să vă lăsați surprinși de gusturi, de arome, de toate bunătățile pregătite aici în fiecare zi și mereu altfel. Oricând ați ajunge veți găsi ceva nou, ce n-a fost ieri sau alaltăieri, când ați mai trecut.

De exemplu, clienții casei știu deja că pâinea cu ceapă se face doar miercurea și vinerea, iar cea integrală, făcută din secară integrală 100 %, doar marți și vineri.  În fiecare zi veți găsi însă pâine artizanală atât de iubită și căutată, făcută cu maia sub numele: Pâinea casei, Pâine cu semințe, Pâine integrală din secară 50 la sută. Iar pentru cei care iubesc pâinea albă o vor găsi și pe aceasta, făcută cu drojdie, sau baghete de pâine albă.

De ce este atât de specială și căutată pâinea cu maia de la Michaela’s Braserie? Pentru că are proprietăți pe care nu le găsești la alte pâini și un gust special, care o face aparte. Preparată artizanal, este făcută doar din apă, făină și sare și răbdare pentru că pâinea cu maia are o dospire lentă, la rece, de minim 12 ore. Tot acest proces natural stimulează dezvoltarea organismelor probiotice și ajută la digestia și absorbția alimentelor și la asimilarea vitaminelor. Spre deosebire de pâinea făcută cu drojdie, cea cu maia are coaja crocantă și miezul moale, este mai aromată și are un gust ușor acrișor și un miros inconfundabil de „pâine adevărată”. Pentru că are un indice glicemic scăzut, este singura pâine recomandată în curele de slăbire, iar asta o știu multe dintre clientele Michaela’s Braserie, care își cumpără pâinea doar de aici, mai ales dacă țin regimul Metabolic Balance, atât de la modă acum. Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt asociate cu o reglare sănătoasă a zahărului din sange și cu o creștere a senzației de sațietate după fiecare masă. Foarte important de reținut, pâinea cu maia nu provoacă intoleranța la gluten pentru simplul fapt că fermentația cu maia modifică structura glutenului, fiind totodată benefică și pentru flora intestinală (datorită beneficiilor fermenților reface treptat populația de bacterii digestive din tractul intestinal). Bacteriile conținute de maia împiedică inclusiv dezvoltarea candidei, în vreme ce drojdia comercială o favorizează. Datorită acidității, pâinea cu maia rămână bună mai multe zile, doar că trebuie păstrată în ambalajul de hârtie sau într-un prosop de in sau bumbac, prin care să respire. Chiar dacă coaja se va întări, miezul va rămâne moale. Mai mult, pâinea cu maia cu un conținut mai mare de făină de secară, cum sunt specialitățile artizanale de la Michaela’s Braserie, devin mai gustoase odată cu trecerea timpului.

Dacă vreți să aflați toate noutățile și bunătățile care vă așteaptă zilnic pe Bulevardul 1 Decembrie din Bistrița, dați un Like paginii lor de Facebook –  Michaela’s Braserie . O să vă facă poftă zilnic de ceva bun, dar măcar o să fiți pe fază, să nu ratați nimic! Și treceți oricând aveți timp pe la ei să verificați cele scrise de noi, de luni până vineri între orele 07:30 – 20:00, iar sâmbăta între 07.30 – 16.00.

FOTO: Ce au descoperit lucrătorii Aquabis în sistemul de canalizare iulie 11, 2020 - Haine uzate, moloz, lemne, tampoane și ambalaje de tot felul... Sunt doar câteva dintre „capturile” pe care lucrătorii Aquabis le-au descoperit în sistemul de canalizare! Aruncate acolo de bistrițenii care nu știu să folosească civilizat vasele de wc...
EXTRA: În ajutorul viitorilor studenți din Bistrița…! iulie 11, 2020 - Până inclusiv luni, 13 iulie 2020, tinerii absolvenți care își doresc să urmeze o facultate chiar în Bistrița – au ocazia să se înscrie la admitere. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistrița oferă și azi și mâine suport telefonic. Alte locuri disponibile pentru absolvenți:
FOTO/VIDEO: BUCURIE !!! Nina Kids mai deschide un spațiu unde copiii să fie iubiți și fericiți! iulie 11, 2020 - Dacă aveți impresia că micuții voștri se simt iubiți, fericiți și ocrotiți numai acasă, înseamnă că nu ați auzit de Nina Kids. Acolo se acționează pe principiul că fiecare Nevoie Individuală Necesită Atenție. Așa că fiecare copil se simte...ca acasă. Iar acum, se mai deschide o locație, pentru ca și mai mulți copii să se poată bucura de atenție, educație și joacă...în siguranță!
Generală 4: Peste 80 de muncitori lucrează de zor să finalizeze lucrările până în septembrie iulie 11, 2020 - Noul an școlar se apropie cu pași repezi. Din fericire, elevii de la Generală 4 se vor putea bucura de ”casă nouă”. Peste 80 de muncitori lucrează de cu zor să termine lucrările. 
COVID 19: Aproape 700 de cazuri noi în 24 de ore. În Bistrița Năsăud – 12 cazuri! iulie 11, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a raportat 698 de noi cazuri de COVid 19 depistate în ultimele 24 de ore, la nivel național. În județul nostru, numărul total al infectărilor a ajuns la 625, cu 12 cazuri noi.
Rostul de dimineață: Cu noaptea-n cap, la spectacol…! iulie 11, 2020 - S-au trezit cu noaptea-n cap, pentru câteva momente de magie. Pentru a surprinde, în toată splendoarea, spectacolul. Incredibil și irepetabil, ca de fiecare dată!
VIDEO: Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița iulie 11, 2020 - Alegerile locale bat la ușă, iar partidele formează deja alianțe politice pentru un mai mare succes. Totuși, unii se aventurează singuri în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Doris Rai a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE și a anunțat oficial că va candida independent la Primăria Bistrița.
A început a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp TERRAQUA OPEN! iulie 10, 2020 - 170 de jucători s-au înscris la cea de-a VII-a ediție a turneului de tenis de câmp Terraqua Open. Turneul a început ieri, 9 iulie și se va desfășura la Bistrița până duminică, 12 iulie. „Mulțimea de spectatori care ne oferea în anii trecuți din energie va lipsi, în acest an din turneul Terraqua Open...”
CUM se raportează cazurile de COVID 19? Șefa DSP BN lămurește siuația: iulie 10, 2020 - Numărul cazurilor de COVID 19, raportate de la o zi la alta, îngrijorează autoritățile. S-a vehiculat ideea că unele cifre raportate ar cuprinde și retestările celor deja depistați pozitiv. Directorul DSP BN explică modalitatea în care se fac raportările din teritoriu către INSP:
Admitere 2020: Cele mai mici medii cu care s-a „intrat” la liceele de prestigiu din Bistrița iulie 10, 2020 - Nu doar elevii din Bistrița-Năsăud – ci și cei din Suceava s-au „bătut” în acest an pentru cele mai bune specializări ale liceelor de prestigiu din oraș. Este cazul Colegiului „Liviu Rebreanu”, unde s-au înscris și au fost admiși 5 elevi din Vatra Dornei. Cea mai mică medie, la Mate-Info – 9.37!
S-au luat de mânuță și au plecat din centru! Cele două fete, căutate la nivel național! iulie 10, 2020 - Alina și Rosalinda sunt două fete beneficiare ale Centrului de Copii de la Teaca. Acestea au plecat în nenumărate rânduri din Centru, dar au fost găsite și aduse înapoi. Acum au plecat împreună, fiind căutate de două săptămâni.
Drogat la volan, în miez de noapte, pe străzile din Bistrița iulie 10, 2020 - Un tânăr bistrițean a fost oprit azi-noapte, în trafic, pentru control. În urma testării acestuia cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv. Acesta s-a ales cu dosar penal.
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, 10 persoane vindecate și un deces. La nivel național, 31.381 persoane infectate iulie 10, 2020 - Avem 613 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 592 de cazuri noi de infecție.
14 bistrițeni depistați cu Covid au refuzat internarea în spital. 5 s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital iulie 10, 2020 - Până acum, 14 bistrițeni depistați pozitiv cu Covid-19 au refuzat internarea în spital. Culmea, 5 dintre ei, la apariția simptomelor, s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital.
Telciu 2020: Ocazie extraordinară, pentru copiii și tinerii din zonă! iulie 10, 2020 - Telciu 2020: O ocazie extraordinară pentru copiii și tinerii din localitate de a intra în contact cu artiști contemporani. De a participa la activități și ateliere care sunt privilegiul celor din mediul urban. O familiarizare a publicului rural cu o serie de tehnici artistice de intervenție socială.
VIDEO: Măiestrie și sensibilitate. Minute în șir de aplauze…! iulie 10, 2020 - Au fost minute în șir de aplauze, după o infuzie de măiestrie și sensibilitate: solistul Gabriel Croitoru și-a cucerit din nou publicul, la Bistrița, jonglând uimitor cu arcuşul pe coarde, interpretând creații faimoase ale muzicii clasice.
Una din copilele obligate să se prostitueze într-un hotel din Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, vândută de mamă proxeneților iulie 10, 2020 - Zilele trecute, polițiștii au destructurat o rețea de proxeneți care avea ramificații până în Bistrița. Mai exact, fetele erau aduse într-un hotel din Bistrița pentru a practica prostituția. Una dintre fetele obligate să se prostitueze în Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, fusese „vândută” chiar de mamă proxeneților.
Aquabis: 15 localități din BN rămân fără apă astăzi, pentru câteva ore iulie 10, 2020 - 15 localități din Bistrița-Năsăud rămân fără apă astăzi, 10 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Judecătoria Năsăud: Un an închisoare cu suspendare pentru Traian Ogăgâu iulie 9, 2020 - Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, de judecătorii năsăudeni. Pedeapsa vine în urma unui incident din trafic, în 2016. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată.
FOTO: Ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România iulie 9, 2020 - Pregătirile se află pe ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România:
Vom putea verifica, cu o aplicație, ce aer respirăm! iulie 9, 2020 - Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului va fi extinsă cu 60 de stații noi. Una dintre ele, care va evalua calitatea aerului 24 din 24 de ore va fi situată în Bistrița, iar valorile înregistrate vor putea fi aflate printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil.
Le-a ars casa al doilea an consecutiv! De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală” iulie 9, 2020 - La finele anului trecut, o casă din Nimigea de Jos ardea ca o torță. Lumea s-a mobilizat și au ajutat familia cu reconstruirea casei. La începutul acestei săptămâni, casa a ars din nou. De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală”.
Zona în care s-a rănit bistrițeanca la ștrand, semnalizată cu un colac! iulie 9, 2020 - O bistrițeancă a ajuns pe masa de operație, după ce și-a făcut o tăietură adâncă în picior, la ștrand. Zona respectivă a fost semnalizată printr-un colac, până se va repara. 
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, nici o persoană vindecată și două decese. La nivel național, 30.789 persoane infectate iulie 9, 2020 - Avem 603 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar nici o persoană nu a fost declarată vindecată și externată. S-au înregistrat și două decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 614 de cazuri noi de infecție.
EXTRA: Primul turneu virtual, în orașul nostru… „E vremea poveștilor” iulie 9, 2020 - Primul turneu virtual, în orașul nostru, debutează mâine, cu o serie de cărți, povești citite la umbră și personaje fantastice. Dar și o imaginație liberă să zburde pretutindeni...
Laboratorul DSP-ului rămâne fără un specialist! Doctorul e curtat de olandezi: iulie 9, 2020 - Echipa DSP BN care face testările pentru COVID 19 va rămâne fără un specialist. Doctorul Mohamed Attya e curtat de olandezi de ceva vreme bună. Iar acesta e tentat să plece. ”Câtă vreme noi plătim un specialist cu 3.000 de lei, e normal să plece. Nu îi pot cere să rămână” a declarat prefectul județului.
NOU în Bistrița! Clean&Go – prima spălătorie automată de haine din oraș! Spală și uscă hainele rapid și ieftin iulie 9, 2020 - S-a deschis Clean&Go, prima spălătorie automată de haine din oraș! Dacă te-a lăsat mașina de spălat sau pur și simplu ai de spălat și uscat RAPID o cantitate mare de haine, acum ai soluția cea mai ieftină la îndemână. Pui hainele într-un sac și dai o fugă pe strada Rodnei, nr. 2 B, lângă Gara Bistrița Nord. Iei câte jetoane ai nevoie și în câteva zeci de minute hainele tale sunt spălate și uscate. Iar dacă nu ai timp, dai un simplu telefon și tinerii de la Clean&Go vin și îți iau hainele de acasă și și le aduc înapoi spălate și uscate.
Inundațiile din județ, cauzate și de „proastele lucrări” făcute prin PNDL. Se lasă cu controale! iulie 9, 2020 - Județul nostru a fost sub numeroase avertizări de cod galben, portocaliu și roșu de ploi și inundații. Pentru pagubele produse, Guvernul alocă peste 20 de milioane lei ajutor. Totuși, prefectul a anunțat și controale la proiectele derulate prin PNDL. De vină pentru inundații ar fi nu doar natura, ci și proastele lucrări realizate.
Rostul de dimineață: Spectaculos exemplar de șarpe, surprins în apropiere de Bistrița…! iulie 9, 2020 - Ne-au mai făcut o surpriză: Un impresionant exemplar de șarpe, lung de aproape 2 metri, a fost surprins, nu demult, în apropiere de Bistrița...! Specialiștii îl numesc Șarpele lui Esculap... Când este prins, se repede furios și mușcă...
FOTO – GRAV: De la ștrand, direct pe masa de operație a chirurgilor! CE a pățit o femeie: iulie 8, 2020 - Un grav accident a avut loc la ștrandul municipal Codrișor. O femeie a ajuns direct pe masa de operație a chirurgilor, după o relaxare în apă. La ieșirea din bazin s-a tăiat grav la un picior, într-o bucată de faianță ruptă. Acum e imobilizată pentru trei săptămâni.