14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

VIDEO: Alți doi aleși locali dau cu stângu-n dreptul pe ultima sută de metri de mandat!

ANI a găsit nereguli la încă doi aleși locali bistrițeni. E vorba de primarul din comuna Matei și viceprimarul din comuna Ilva Mică. Dacă unul va fi retras din funcție, celălalt, cercetat penal… mai poate sta încă liniștit în fotoliu.

Agenția Națională de Integritate a găsit nereguli la încă doi aleși locali bistrițeni. E vorba de viceprimarul Ilie Mușină din Ilva Mică și de primarul Vasile Encean din comuna Matei.

Viceprimarul Ilie Mușină

Și acesta, la fel ca și primarul comunei Șanț, a fost găsit în incompatibilitate de ANI din cauză că atunci când a fost ales ca și viceprimar deținea și o funcție în consiliul de administrație al unei școli.

„Așa era legislația atunci. Între timp s-a schimbat legislația, dar asta e. Acum, el fiind viceprimar, ales din cadrul consilierilor locali, deci indirect, consilierii locali sunt cei care vor decide dacă doar îi vor lua funcția de viceprimar și dacă va rămâne consilier în continuare. Decizia lor va fi comunicată Prefecturii și noi vom informa ANI mai departe”, a explicat consilierul juridic al Prefecturii Bistrița, Carmen Toderașc.

Decizia finală a instanței a fost pronunțată în noiembrie 2019, dar ANI a trimis dispoziția numai în 19.02.2020. Consilierii locali vor decide măsura pe care o vor lua în cel mai scurt timp.

Primarul Vasile Encean

În ceea ce-l privește pe primarul comunei Matei, acesta este în vizorul ANI din cauza unui conflict de interese. Este un conflict penal, iar instanța încă nu a dat verdictul final.

„Încetarea unui mandat al unui ales local nu-l face prefectul când vrea. Ci numai la sesizare, în urma unui referat întocmit de secretarul localității respective. Noi am cerut la ANi să ne dea o poziție oficială vizavi de primarul comunei Matei și ni s-a comunicat, pe scurt, că e încă în curs de cercetare. Deci nefiind nimic definitiv, nu poate fi destituit din funcție”, a mai explicat Carmen Toderașc.

Mai multe informații, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/7_RrFZmVaWw” /]

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?