1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Parlamentarii au decis – Camerele de bord, inutile! CARE e motivația și ce spune șeful IPJ BN:

Camerele de bord vor deveni inutile, odată cu intrarea în vigoare a noului cod rutier. Șeful Poliției bistrițene susține că inclusiv camere de supraveghere din oraș NU mai pot fi folosite. CARE sunt motivațiile:

Mii de șoferi și-au cumpărat camere de bord, din cauza modului haotic și agresiv în care se conduce în România. Astfel, în caz de incident sau accident, aveau o dovadă.

Noul cod rutier, ce va deveni valabil de la 27 februarie NU va mai permite sancționarea șoferilor pe baza imaginilor camerelor de bord.

Parlamentul a respins definitiv legea care ar fi permis polițiștilor să dea amenzi în baza filmărilor făcute în trafic. Asta face ca și schimbările Codului Rutier, care pedepsește în premieră comportamentul agresiv, să fie aproape degeaba: dacă polițistul nu constată direct fapta, ei nu pot da amenzi.

CARE este motivația ce a stat la baza deciziei parlamentarilor

Printre motivațiile aduse pentru respingerea definitivă a legii se numără:

 • Sesizările venite din partea participanților la trafic pot să conțină un grad mare de subiectivism, să aibă un substrat vindicativ
 • Nivelul actual al tehnologiei informatice ar permite cu ușurință alterarea unor înregistrări video. Prin realizarea de montaj astfel că s-ar crea premiza sancționării abuzive și nelegale în contextul în care polițiștii rutieri nu dețin atribuții ori competențe în certificarea veridicității acestor înregistrări video

Mai exact, polițiștii nu pot verifica dacă înregistrarea e autentică sau prelucrată, așa că nu e „normal„ să aplice amenzi.

Șeful IPJ BN- și camerele de supraveghere din oraș sunt inutile

În cadrul unei conferințe de presă la sediul IPJ BN; șeful poliției bistrițene a vorbit și de camere din oraș.

Nu se mai pot da amenzi pe baza imaginilor surprinse cu camerele de supraveghere din oraș. Au fost amenzi aplicate, cel amendat a contestat și a câștigat în instanță” a declarat Ovidiu Lupșa.

Astfel, singurele imagini care se pot folosi sunt cele de pe camerele omologate ale autospecialelor MAI.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. Mai bine constată ei așa la plesneală care e vinovatul, ei nu erau în stare să constate nici de pe camere cu dovada în față, nici nu vreau să mă gândesc acum fără, gafe peste gafe 😂

 2. Se mai miră cineva că în România toate legile sunt în așa făcute încât să îi apere pe cei care încalcă legea nu pentru a-i apăra pe cei corecți?!

 3. Se mai miră cineva că în România toate legile sunt așa făcute încât să îi apere pe cei care încalcă legea nu pentru a-i apăra pe cei corecți?!

 4. Balcanism pur sange !!! Daca nici macar camerele instalate de institutii nu mai sunt luate in seama este liber la cocalareala si NFS pe hotroampele patriei.
  Dupa ce ca nu avem grad de cultura si civilizatie auto acum dispare si amaratul asta de bau-bau care mai potolea idiotii agresivi din trafic. Si ne mai miram unde au ajuns preturile asigurarilor auto !

 5. Va puteti sterge pe cur cu aceste modificari la Codul Rutier stimati prosti de politruci.
  Moartea pe sosele triumfa in fata voastra palida si imbecila.
  Credeti ca 24 de ore din 24 o sa va descurcati singuri cu Politia Romana ?
  Implicarea cetateanului cinstit si patit pt. voi nu valoreaza nimic.
  Sunteti niste idioti toti care ati votat asemenea ineptii prin care cetateanul implicat nu mai are ce oferi.

 6. Iara acesti parlamentari tzin cu ” ursul ” ! In loc sa se bucure ca tot mai multa lume isi cumpara camere video proprii si pot contribui la combaterea violentei in traficul rutier ( si nu numai ) … nu stiu ei ce si cum sa faca sa inhibe acest lucru. Ce inseamna asta altceva decat faptul ca pe parlamentarii nostri-i f**e grija de drepturile hotilor, talharilor, criminalilor si mafiotilor de tot felul si nu de ordine, disciplina si securitate publica . Maaa… stau si ma ” cntramb ” efectiv unde s-a ajuns … ! Extraordinar ! Societatile de asigurari , dIn America si din alte tzari europene… civilizate vreau sa zic… ( poate ca toate din Shengen … ) inca intentionat te obliga sa ai camera de bord la incheierea politei de asigurare, fapt ce reduce din cuantumul pretului asigurarii , daca poti face dovada nevinovatiei la comiterea accidentului ( sau ma rog, al gradului tau de participatiune la comiterea unei fapte cauzatoare de prejudicii – obiect al asigurarii ) . ASTIA… nu stiu ei cum sa faca sa ne omoare ” cainii din sate ” … , sa ne ” lege la ochi …” si sa desfiintzeze orice mijloc de combatere a fenomenelor ilegale si care tulbura grav ordinea si scuritatea sociala ! No… asta am votat maiales cu sprijinul diaspo-virusatilor, rezistilor si hastagurilor… no asta avem amu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.