8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Partide de amor zgomotoase, schelălăit de câini, zgomot de tocuri – printre apelurile la poliție pentru tulburarea liniștii în blocurile din Bistrița

Prin lege există 11 ore pe zi în care trebuie păstrată liniștea. În caz contrar, se pot aplica amenzi. Polițiștii locali bistrițeni au fost solicitați să intervină la numeroase cazuri de tulburare a liniștii. Printre solicitări se numără partidele de amor prea zgomotoase, schelălăitul câinilor sau umblatul cu tocuri.

Legea nr. 61/1991 este cea care reglementează tulburarea liniștii publice și care prevede sancțiunile pentru faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică.

Conform acesteia, în intervalul orar 22:00-8:00 si 13:00-14:00, NU este permisă tulburarea liniștii locatarilor prin zgomote, muzică dată tare, larmă și altele asemenea.

CE le tulbură liniștea bistrițenilor?

Polițiștii locali bistrițeni sunt solicitați deseori la cazuri de tulburare a liniștii publice. Printre cele mai supărătoare lucruri se numără, conform surselor Bistrițeanul.ro:

  • partidele de amor prea zgomotoase și repetitive
  • schelălăitul câinilor lăsați singuri în apartament. (Au existat cazuri când apelantul la 112 chiar a avut atac de panică fiind nevoie de intervenția echipajelor medicale)
  • umblatul cu tocuri prin casă
  • copii care se joacă prea gălăgios
  • mutatul mobilei noaptea târziu
  • muzică dată prea tare/petreceri
  • lucrările de amenajare interior – acestea mai ales în intervalul orar 13 .00 – 14.00

În caz de nerespectare, cei care fac gălăgie pot primi amendă de 2.000 lei – 3.000 lei. Există și varianta de prestare 70-120 ore de activități în folosul comunității.

Mai multe detalii despre CE înseamnă, conform legii, tulburarea liniștii publice, în linkul de mai jos:

Legea privind tulburarea linistii publice

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.