26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Paturi mai multe dedicate bolnavilor de Covid la Bistrița și Năsăud

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât să suplimenteze paturile dedicate bolnavilor de Covid de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și respectiv Spitalul Orășenesc Năsăud. Vor fi suplimentate atât locurile de pe secțiile Covid, cât și din Terapie Intensivă.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, numărul de paturi de la ATI Covid va fi suplimentat cu 4. Numărul crește astfel de la 9 la 13 paturi începând cu data de 27 septembrie.

Și la Spitalul Orășenesc „Dr George Trifon” din Năsăud vor fi suplimentate paturile. De la 27 de locuri se va ajunge la 56  începând de astăzi. De asemenea, unitatea medicală se pregătește ca începând de la 1 octombrie să pună la dispoziție 80 de paturi, capacitatea maximă prevăzută.

„În conformitate cu planurile de reziliență, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul județului, numărul de paturi va fi crescut treptat, la solicitarea managerilor de spital, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Numărul maxim de paturi la care se va putea reveni este: 153 de paturi în secții cu spitalizare continuă, din care 13 paturi ATI la Spitalul Județean de Urgență Bistrița; 80 de paturi în secții cu spitalizare continuă la Spitalul Orășenesc „Dr George Trifon” Năsăud”, mai precizează Instituția Prefectului.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...