2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pe ruta Beclean – Cluj se va putea circula cu trenul cu 160 km/h. Este realizabil să facem 40 de min până la Cluj – susține deputatul Robert Sighiartău

Potrivit deputatului PNL Robert Sighiartău pe ruta Beclean – Cluj se va putea circula și cu viteze de 160 de km/h grație modernizărilor infrastructurii feroviare. Acesta mai spune că dacă se modernizează și porțiunea Beclean – Bistrița am putea face pe ruta Bistrița-Cluj doar 40 de minute.

Prezent la Bistrițeanul Live, deputatul Robert Sighiartău a precizat că nu ar fi imposibil ca în umătorii ani să facem distanța Bistrița-Cluj în doar 40 de minute, cu trenul.

„Este realizabil să faci 40 de minute până la Cluj. Până la Beclen există un proiect pe fonduri europene de modernizare a căii ferate, pentru ca trenul să poată să circule cu 160 de km/h”, a spus deputatul PNL.

Robert Sighiartău mai susține că dacă s-ar moderniza și porțiunea Beclean – Bistrița, bistrițenii ar putea ajunge în mai puțin de o oră în Cluj-Napoca și ar putea chiar să lucreze acolo și să facă naveta.

Puteți urmări mai jos emisiunea la care a fost prezent deputatul PNL Robert Sighiartău:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ca să faci distanța Bistrița – Cluj-Napoca (109 km) în fix 40 de minute ar trebui ca trenul să aibă o viteză medie de deplasare de 163.5 km/h cu 0 secunde de staționare. Atenție, medie de deplasare de 163.5 km/h, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie și de vârfuri de 200 km/h pentru a suplini vitezele de 120 km/h. Pentru 1 minut de deplasare cu 80 km/h, de exemplu, vei avea nevoie fix de 1 minut de deplasare cu 240 km/h, sau de 2 minute cu 200 km/h. Trenul ăla are o perioadă de accelerare/deccelerare, nu ajunge instant la viteza de croazieră.

    Dacă adăugăm 5 minute de staționare în medie pe stație și punem stații intermediare doar la Beclean, Dej și Gherla trebuie să mai sustragem 15 minute din cele 40 min și ne mai rămân doar 25 min pentru deplasare. Repetăm calculul și ajungem la o medie de deplasare de 261.6 km/h. La astfel de viteze, e evident că trebuie o linie separată de mare viteză pentru că o să mai avem în continuare trenuri cu viteza melcului și nu poate ca ”săgeata galbenă” să stea în fundul melcilor.

    Deci, din start, ce zice domnul Sighiartău sunt exagerări foarte grosolane: ”40 de min până la Cluj”, ”lucrezi și faci naveta la Cluj”. …?

    Domnule Sighiartău, coborâți cu picioarele pe Pământ și puneți-vă ca obiectiv reducerea timpului de la cele 3 ore și la 2 ore și. Urmează să ne spuneți că o să putem folosi nava Enterprise din Star Trek în curând…

  2. Doar o întrebare pt domnul Sighiartau, când a fost ultima oara cu trenul de la Bistrița la Cluj? Nici în 40 de ani nu se va circula cu 160 km/h pe calea ferata pe aceasta relatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.