13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente

Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.

În 2017, profesorul de sport Vasile Maternik șoca întreaga țară după ce lovea doi elevi – un băiat de 11 ani și o adolecentă de 13 ani, care învățau la Școala Generală „Enea Grapini” din Șanț, acolo unde preda dascălul.

Băiatul de 11 ani și-a luat bătaie după ce ar fi îndrăznit să o ajute pe o colegă să realizeze un exercițiu la sport, iar profesorul a interpretat acest ajutor ca pe o agresiune sexuală și a început să lovească copilul.

În ceea ce privește copila de 13 ani, profesorul și-a ieșit din minți atunci când ar fi auzit că eleva i-ar fi spus „Du-te dracului”. Aceasta povestea în 2017 pentru Bistrițeanul.ro că profesorul a luat-o de păr și de urechi și ar fi dus-o în biroul directoarei școlii. Acolo, directoarea școlii, șocată de cele văzute, i-a cerut profesorului să-i dea pace fetei, reușind să îl liniștească. Adolescenta spunea că profesorul ar fi încercat inclusiv să îi aplice un pumn. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

La mijlocul anului 2018, Vasile Maternik a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce părinții celor doi copii au făcut plângere la poliție. Judecătorii de la Năsăud au venit ieri cu o primă sentință în acest caz.

Vasile Maternik a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare și la plata cheltuielilor de judecată pentru unul dintre copii, în valoare de 1.500 de lei. Acesta trebuie să presteze și 30 de ore de muncă în folosul comunității, pe raza comunei Rodnei, unde locuiește.

Profesorul de sport de 48 de ani nu este la primul incident de acest fel. În anul 2012, acesta a fost acuzat că a lovit doi elevi, după ce mingea cu care se jucau l-ar fi atins. Atunci, unul dintre copii s-a ales cu buza spartă. După acest incident, conducerea școlii a încercat să îl dea afară pe profesor, însă dascălul a contestat în instanță decizia, iar Curtea de Apel Cluj i-a permis acestuia să se întiarcă la catedră.

În 2015, profesorul de sport a recidivat și a lovit un alt elev, căruia i-a fisurat timpanul. Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a început o anchetă în acest sens, însă Judecătoria Năsăud a decis renunțarea la urmărirea penală. Acesta era cercetat pentru lovire sau alte violențe.

Profesorul de sport a predat și la școala din Rodna, de unde a fost nevoit să se transfere, în urma unor incidente similare.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: