16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Pedepsirea celor responsabili de infectarea cu Covid și moartea a 5 bătrâni de la Maieru, în sarcina familiilor. Ce măsuri s-au luat

Invitată la Bistrițeanul Live, Anca Andrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a comentat și situația de la centrul de bătrâni de la Maieru, unde cinci persoane deja și-au pierdut viața, după ce au fost infectate cu Covid-19. Potrivit acesteia, practic sarcina tragerii la răspundere a vinovaților revine familiilor decedaților.

Unul dintre focarele de Covid-19 înregistrate în Bistrița-Năsăud este la centrul de bătrâni de la Maieru. De la începutul lunii iunie au fost infectați 6 angajați: 3 infirmiere, bucătăreasa, o persoană care face parte din personalul auxiliar, asistenta socială și 18 beneficiari din cei 21 pe care-i avea centrul.

Din cei 18 bătrâni infectați, 5 și-au pierdut viața, ultimul decedând chiar ieri. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Se pare că cea care i-a infectat pe toți a fost o infirmieră care nu ar fi respectat regulile de igienă și protecție. Deși ce s-a întâmplat acolo ar necesita cel puțin o anchetă penală, nimic nu s-a întâmplat deocamdată.

Invitată la Bistrițeanul Live, șefa Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu a precizat că măsurile ce au ținut de instituția sa au fost luate.

„Ceea ce a ținut de noi am făcut, am aplicat amenzi, inclusiv șefului de centru și asistentei medicale. A fost aplicată amendă sau urmează să se aplice și infirmierei. A fost internată în spital și de aceea nu am acționat”, a explicat Anca Andrițoiu.

Aceasta mai spune că, practic, sarcina tragerii la răspundere a celor vinovați revine familiei și poliției: „Dosar penal noi nu putem deschide, cred că familiile persoanelor respective ar putea să acționeze în judecată centrul”.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/3430618086970675/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...