31.9 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Percheziții de amploare la o firmă care evacua deșeurile preluate din 17 județe în natură

Polițiștii au descins în Bistrița-Năsăud și alte 16 județe unde operează o societate comercială din județul Mureș, care are ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate. Printre altele, societatea comercială ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, cercetările au arătat faptul că în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, care operează în alte 16 județe, printre care și Bistrița-Năsăud, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

Mai mult, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, SRL-ul în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

Mai multe unități medicale și societăți cu profil medical ar fi fost angrenate în activitățile desfășurate de societatea comercială. G4media.ro spune că în activități ar fi fost implicate inclusiv spitale de stat și private și cabinete medicale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 380.000 de lei.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...