25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Percheziții în Bistrița – Năsăud. Două persoane reținute

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț, într-un dosar penal de natură economică. Două persoane au fost reținute pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Ieri, în cadrul unui dosar penal de natură economică, aflat în lucru la SICE, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au avut loc în județele Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate diferite înscrisuri și totodată, au fost indisponibilizate mai multe laptopuri și telefoane mobile.

Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2015, un bărbat, de 31 ani, din județul Neamț a pus la dispoziția altei persoane facturi cu caracter fictiv, care reprezintă operațiuni nereale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 308.986 lei.

Astfel, la data de 23 mai a.c., față de bărbatul de 31 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală. Ulterior, acesta a fost prezentat parchetului competent, care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

De asemenea, ieri, 24 mai a.c., în urma extinderii investigațiilor, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2016 – martie 2017, un tânăr, de 21 ani, din județul Iași, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat operațiuni nereale în contabilitatea firmei, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 10.712 lei.

Față de tânărul de 21 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, urmând a fi prezentat parchetului, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, respectiv al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...