9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

PERCHEZIȚII în Bistrița-Năsăud: O persoană reținută – contrabandă cu arme și operațiuni cu articole pirotehnice

Trei domicilii au fost luate la puricat de polițiști și mascați. Acțiunea a avut loc într-un dosar penal de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Un bărbat – reținut.

Trei domicilii, din Bistrița și Chiuza au fost luate la „puricat” de mascați.

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Bistrița și Chiuza, la 3 imobile deținute de un bărbat de 43 de ani din Bistrița. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, au transmis reprezentanții IPJ BN.

Bărbatul este fost-deținător autorizat de armă. În 2016 polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase i-au retras permisul de port-armă. A fost cercetat pentru infracțiuni cu violență.

CE au descoperit polițiștii:

La percheziții au fost descoperite și ridicate:

  • o armă letală cu glonț, cu destinația tir sportiv
  • o armă neletală cu aer comprimat din categoria celor supuse regimului autorizării, ambele aflate în circuitul ilegal. Cu privire la ele există indicii că ar fi fost procurate din Spania și introduse ilegal pe teritoriul României.

Totodată, au fost descoperite și ridicate:

  • 44 de cartușe pentru arme letale
  • 27 de articole pirotehnice din categoria F2
  • 11 trofee de vânat” au transmis reprezentanții IPJ BN.

În urma perchezițiilor au fost conduse la sediul Poliției 3 persoane. Iar în urma audierilor, față de bărbatul de 43 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 24 iulie, acesta va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud”, au transmis reprezentanții IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.