-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

PERCHEZIȚII în Reteag: Vindeau mașini cu acte false, printre capetele de acuzare!

Doi bărbați din Reteag au fost reținuți în urma descinderilor. Casele le-au fost luate la puricat, fiind acuzați de mai multe infracțiuni. Printre ele, vânzarea de autoturisme cu acte false.

Oamenii legii au descins ieri în Reteag, reținând doi bărbați. Dosarul în cadrul căruia au avut loc acțiunile are la bază numeroase infracțiuni.

Ieri, 11 noiembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în județele Bistrița-Năsăud și Cluj. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni de:

  • furt calificat
  • înșelăciune
  • fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, fapte care fac obiectul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean”, explică reprezentanții IPJ BN.

CE anume au făcut

Se pare că, începând din 2019 și până în prezent, cei doi ar fi falsificat mai multe contracte de înstrăinare/dobândire a unor autoturisme.

Apoi, le-ar fi vândut, cumpărătorii fiind puși în imposibilitatea de a le transcrie.

Totodată, pe parcursul anului 2019, ar fi primit 900 de lei de la o persoană, pentru a o duce la muncă în străinătate, fără însă ca acest lucru să aibă o finalitate.

De asemenea, cei doi sunt bănuiți de comiterea unor furturi, bunurile fiind recuperate și restituite păgubiților. La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor:

  • înscrisuri, printre care și contracte de înstrăinare-dobândire despre care există indicii că sunt falsificate
  • telefoane mobile
  • cartele telefonice
  • precum și alte bunuri cu valoare probatorie”, mai transmit polițiștii.

Astăzi, în urma probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați de 23 și 58 de ani, ambii din Reteag, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmeasză să fie prezentați magistraților în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

FOTO – Arhivă Bistrițeanul.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...