7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Percheziții la cel mai mare distribuitor de gaz din județ. S-ar fi folosit de pierderi nereale de gaz pentru mărirea facturilor

Filiala bistrițeană a Delgaz Grid, companie a grupului E.ON România, a fost luată la puricat ieri de procurori într-un dosar care vizează fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Compania este bănuită că raporta pierderi nereale de gaze naturale, pentru ca mai apoi să umfle factura consumatorilor.

Potrivit hotnews.ro, perchezițiile au avut loc în București, precum și în 20 de județe, la sediile Delgaz Grid (companie a grupului E.ON România). Trei dintre percheziții au avut loc în Bistrița-Năsăud, la sediul Delgaz Grid și la punctele sale de lucru.

Practic, distribuitorul de gaz, raporta pierderi nereale de gaz, crescând în mod artificial tarifele practicate.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății ar fi fost modificate fișe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societății, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuție a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%, ” arată Poliția Alba.

Prin transmiterea acestor date, distribuitorul de gaz ar fi indus în eroare ANRE, iar acest lucru ar fi dus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

Dosarul vizează infracțiuni de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Momentan, urmărirea penală este in rem, adică se cercetează faptele și nu o persoană anume.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...