23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

FOTO: Pescăruși, surprinși pe pietonalul din Bistrița!

Deși sunt păsări acvatice, demne de admirat pe coastele mărilor – șase pescăruși au fost surprinși zilele trecute și pe pietonalul din Bistrița! Ar fi șanse să se și stabilească, în curând, pe aceste meleaguri, afirmă specialiștii.

6 pescăruși, probabil în tranzit, au fost surprinși zilele trecute, pe pietonalul din Bistrița. Asta deși sunt păsări acvatice, stabilite, de regulă, în preajma mărilor. 

Evenimentul a fost semnalat în comunitatea Biodiversitatea & Geodiversitatea Bistrița-Năsăud. Biologul Ciprian Samoilă a postat chiar și un mic film în care neobișnuitele păsări stau cocoțate pe un acoperiș din centru, admirând înălțimile.

Comentatorii comunității au explicat că ar trebui să fie pescăruși cu picioare galbene.

Pentru a-i diferenția totuși de pescărușii pontici, ar fi necesare fotografii mai clare sau cunoscători foarte pricepuți în acest domeniu.

Dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând”, consideră biologul Doru Ruști.

Pescărușii sunt păsări acvatice care trăiesc pe coasta mărilor. Fac parte din familia Laridae, ordinul Charadriiformes – care cuprinde 6 genuri cu 55 de specii.

Hrana pescărușilor este atât animală cât și vegetală. De regulă ei se hrănesc cu deșeuri de la navele de pescuit sau de la fabricile de conserve. Mănâncă și pește, crustacee, moluște, sau alte animale marine mai mici, dar și rozătoare.

Speciile mari de pescăruși, de mărimea unei rațe, nu se sfiesc să jefuiască uneori cuiburile altor păsări sau să vâneze păsările adulte bolnave.

Speciile mici de pescăruși se hrănesc cu insecte și viermi. Pescărușii pot să bea apa de mare, sarea acesteia fiind eliminată prin două glande aflate în apropierea ciocului.

Pescărușii fură frecvent prada altor păsări. Ei pot să atingă vârsta de 30 de ani.

În general pescărușii au cuibul pe sol, dar unii cuibăresc pe stânci. Indiferent unde se află cuibul, ei formează colonii.

În cuib femela depune 2 sau 4 ouă. Acestea sunt păzite de părinții care pot ataca până și omul, dacă îl consideră un pericol la adresa puilor…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...