16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

FOTO: Pescăruși, surprinși pe pietonalul din Bistrița!

Deși sunt păsări acvatice, demne de admirat pe coastele mărilor – șase pescăruși au fost surprinși zilele trecute și pe pietonalul din Bistrița! Ar fi șanse să se și stabilească, în curând, pe aceste meleaguri, afirmă specialiștii.

6 pescăruși, probabil în tranzit, au fost surprinși zilele trecute, pe pietonalul din Bistrița. Asta deși sunt păsări acvatice, stabilite, de regulă, în preajma mărilor. 

Evenimentul a fost semnalat în comunitatea Biodiversitatea & Geodiversitatea Bistrița-Năsăud. Biologul Ciprian Samoilă a postat chiar și un mic film în care neobișnuitele păsări stau cocoțate pe un acoperiș din centru, admirând înălțimile.

Comentatorii comunității au explicat că ar trebui să fie pescăruși cu picioare galbene.

Pentru a-i diferenția totuși de pescărușii pontici, ar fi necesare fotografii mai clare sau cunoscători foarte pricepuți în acest domeniu.

Dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând”, consideră biologul Doru Ruști.

Pescărușii sunt păsări acvatice care trăiesc pe coasta mărilor. Fac parte din familia Laridae, ordinul Charadriiformes – care cuprinde 6 genuri cu 55 de specii.

Hrana pescărușilor este atât animală cât și vegetală. De regulă ei se hrănesc cu deșeuri de la navele de pescuit sau de la fabricile de conserve. Mănâncă și pește, crustacee, moluște, sau alte animale marine mai mici, dar și rozătoare.

Speciile mari de pescăruși, de mărimea unei rațe, nu se sfiesc să jefuiască uneori cuiburile altor păsări sau să vâneze păsările adulte bolnave.

Speciile mici de pescăruși se hrănesc cu insecte și viermi. Pescărușii pot să bea apa de mare, sarea acesteia fiind eliminată prin două glande aflate în apropierea ciocului.

Pescărușii fură frecvent prada altor păsări. Ei pot să atingă vârsta de 30 de ani.

În general pescărușii au cuibul pe sol, dar unii cuibăresc pe stânci. Indiferent unde se află cuibul, ei formează colonii.

În cuib femela depune 2 sau 4 ouă. Acestea sunt păzite de părinții care pot ataca până și omul, dacă îl consideră un pericol la adresa puilor…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...