17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Peste 2500 de elevi din Bistrița-Năsăud susțin azi prima probă a Examenului de Evaluare Naţională

Peste 2500 de elevi – absolvenți ai clasei a VIII-a – vor susține începând de luni, 11 iunie, examenul de Evaluare Națională. Prima probă este la limba română, fiind urmată de matematică, în 13 iunie și limbă maternă, în 14 iunie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Probele sunt monitorizate audio-video, iar cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1. Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul 0800801100 va fi disponibil în perioada 11 – 14 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00 – 14:00.

În județul Bistrița-Năsăud sunt înscriși la examenul de Evaluare Națională 2562 elevi – transmite Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistriţa-Năsăud.

UPDATE:

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut azi examenul de Evaluare Națională la Limba și Literatura Română au primit două subiecte ample cu mai multe cerințe: ei au fost invitați să argumenteze la primul subiect, în minimum 150 de cuvinte, apartenența la genul epic a unui fragment din romanul „Inocenţii” de Ioana Părvulescu și să realizeze, între altele, o narațiune în care să relateze despre „o întâmplare petrecută într-o cetate”.

La al doilea subiect, elevii au primit un text selectat din revista National Geographic Traveler referitor la cetatea Alba Carolina, ei având de formulat enunțuri referitoare la informațiile din text, de rezolvat câteva cerințe de gramatică și de redactat o narațiune de maximum 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate, respectând succesiunea logică a faptelor și precizând două elemente ale contextului spațio-temporal.

Primele rezultate se vor afișa în 19 iunie, iar eventualele contestații se pot depune în aceeași zi, rezultatele finale urmând să fie afișate în 23 iunie.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.