4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Peștii din lacul din Parc, lăsați la mila sorții?

Mai mulți bistrițeni și-au pus întrebarea cu privire la soarta peștilor din Parcul Municipal. Temperaturile au scăzut și îngrijorarea era dacă rezistă până la primăvară sau nu. Răspunsul e la fel: unii rezistă, alții nu!

Atracția turiștilor și bucuria copiilor, din Parcul Municipal, sunt peștișorii din lac.

Doar că temperaturile au scăzut considerabil, iar unii bistrițeni se întreabă dacă acest lucru nu le este dăunător.

„Sunt doar un simplu cetățean. Sunt doar unul ce simte frigul de afară și zăpada ce scârțâie sub ghete. Vede aceste ființe colorate. Și ochii de nespecialist îmi spun că natura, atunci când le-a creat, a avut un alt plan pentru ele. Vă întreb: Este în regulă?… E corect prin ce trec? Vă întreb pe voi în condițiile în care ei nu au puterea să-mi spună?”, s-a întrebat o bistrițeancă.

Curioși de același lucru, reporterii Bistrițeanul.ro au întrebat același lucru, pe cei din administrația locală. Răspunsul e că unii rezistă la aceste temperaturi. Alții nu. Dar cu toții vor înota la primăvară!

Peștii nu aparțin municipalității. Aceștia sunt proprietatea unor acvariști care ne-au spus că vor să populeze lacul. Ei sunt cei care se ocupă de hrănirea și îngrijirea lor. Ei știu care pește ce fel de specie e, și la ce rezistă. Astfel, dacă sunt pești care nu fac față acestor temperaturi, vor fi luați de proprietari și duși în interior, până când temperaturile le vor permite să stea din nou în apa din lac. Aceștia știu ce pești să lase în lac și ce pești nu. Deci nu îi lasă nimeni să moară acolo”, a fost explicația reprezentanților municipalității.

Foto Facebook Alexandrina R

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...