12.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

Petrus Italus Trust lansează o provocare neobișnuită pentru toți cei care IUBESC Bistrița

Petrus Italus Trust – Alianța pentru patrimoniu bistrițean – lansează tuturor celor care iubesc Bistrița o neobișnuită provocare! Sunt invitați să se implice atât bistrițenii persoane fizice, cât și societățile comerciale. Toți ar putea să contribuie și să-și lase amprenta asupra celor mai cuceritoare „cărți de vizită” ale orașului:

Petrus Italus Trust – Alianța pentru patrimoniu bistrițean – care a inițiat și memoriul pentru restaurarea clădirii care a adăpostit fostul cinematograf 23 August – ne reamintește că porțile, adesea seculare, din centrul istoric al Bistriței ar putea să fie printre cele mai vizibile și cuceritoare „cărți de vizită” ale orașului.

Unele dintre ele nu sunt cu nimic mai prejos de ceea ce vedem în Viena sau Florența.

Din păcate, deși la fațade s-a mai lucrat, porțile au rămas într-o stare jalnică și sunt în pericol de a fi înlocuite cu orori de lemn stratificat, în cel mai bun caz.

Din fericire, în Cluj, Oradea, Sibiu a început restaurarea lor cu proiecte publice sau donații private”, subliniază cei de la Petrus Italus Trust.

În parteneriat cu proprietarii și sub ghidajul autorităților care se ocupă cu patrimoniul, Petrus Italus Trust propune restaurarea porților seculare, prin „adopție”.

Sunt invitați să se implice societățile comerciale sau persoane fizice care să își deconteze donația prin formularul cu 3.5 la sută.

În Codul Fiscal există o prevedere prin care poți să redirecţionezi până la 3,5% la sută din impozit către o organizație non-profit. Practic, așa dictăm statului modul în care vrem să fie cheltuită o parte din impozitul pe care l-am plătit anul trecut. 

Iată oferta Petrus Italus Trust: 

Societățile comerciale din Bistrița sau persoanele fizice care doresc să se implice în acest proiect au la dispoziție o mulțime de opțiuni:   

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

MACON sărbătorește luni 31 de ani de existență cu super-reduceri și demonstrații tehnice interactive

Luni, compania bistrițeană MACON serbează 31 de ani de existență, în care se concentrează, ca în...