11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Tășuleasa Social se pregătește să planteze 5 hectare de pădure în comuna Budești

În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, Tășuleasa Social continuă împăduririle și anul acesta. Asociația, care a limitat numărul de voluntari participanți, pregătește trei astfel de acțiuni, care se concentrează în jurul comunei Budești.

Tășuleasa Social nu a renunțat la acțiunile de împădurire anul acesta, după ce anul precedent asociația a fost nevoită să anuleze o parte din evenimentele planificate.

„Tășuleasa Social organizează un trio de împăduriri, în așa fel încât să respectăm toate regulile de siguranță și să încercăm să ne mai potolim dorul de plantat. Astfel, împădurirea va avea lor în 3 zile consecutive, să putem controla numărul participanților care nu trebuie să depășească maxim 150 persoane/zi. Circumstanțele ne obligă să facem această plantare împreună cu voi, dar cu distanțare socială, ceea ce însemnă că nu vom putea oferi transport și masă, aceste lucruri vor trebui suportate și organizate de fiecare participant în parte”, anunță asociația.

Acțiunile de împădurire se vor desfășura în 25, 26 și 27 martie în preajma comunei Budești. Asociația își propune să planteze 5 hectare de pădure în cele 3 zile.

Printre cei care sprijină acțiunile sunt cei de la Muma Pădurii, care au confecționat mii de brățări pe care le-au vândut. Cu banii obținuți asigură puieți pentru un hectar de pădure.

Foto: Mihai Țuțu

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: