12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Tășuleasa Social se pregătește să planteze 5 hectare de pădure în comuna Budești

În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, Tășuleasa Social continuă împăduririle și anul acesta. Asociația, care a limitat numărul de voluntari participanți, pregătește trei astfel de acțiuni, care se concentrează în jurul comunei Budești.

Tășuleasa Social nu a renunțat la acțiunile de împădurire anul acesta, după ce anul precedent asociația a fost nevoită să anuleze o parte din evenimentele planificate.

„Tășuleasa Social organizează un trio de împăduriri, în așa fel încât să respectăm toate regulile de siguranță și să încercăm să ne mai potolim dorul de plantat. Astfel, împădurirea va avea lor în 3 zile consecutive, să putem controla numărul participanților care nu trebuie să depășească maxim 150 persoane/zi. Circumstanțele ne obligă să facem această plantare împreună cu voi, dar cu distanțare socială, ceea ce însemnă că nu vom putea oferi transport și masă, aceste lucruri vor trebui suportate și organizate de fiecare participant în parte”, anunță asociația.

Acțiunile de împădurire se vor desfășura în 25, 26 și 27 martie în preajma comunei Budești. Asociația își propune să planteze 5 hectare de pădure în cele 3 zile.

Printre cei care sprijină acțiunile sunt cei de la Muma Pădurii, care au confecționat mii de brățări pe care le-au vândut. Cu banii obținuți asigură puieți pentru un hectar de pădure.

Foto: Mihai Țuțu

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...