13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Piața de pe independenței se micșorează cu 70%. Restul se transformă în parcare

Doar 30% va mai rămâne din piața de pe Independenței, restul spațiului fiind transformat, de Primărie, în parcare. Zona dedicată comercianților ce va rămâne ar urma să fie modernizată.

Consilierii locali vor vota astăzi un proiect de hotărâre care presupune trecerea în domeniul public al municipiului a unui teren. Este vorba despre 955 de metri pătrați din Piața Independenței Nord. Tot ce se află acolo va fi demolat și casat, urmând să se construiască o parcare.

Potrivit municipalității, doar 30% din piață mai este ocupată de comercianți. Astfel, 955 de metri pătrați se transformă în parcare, în timp ce 383 de metri pătrați vor fi folosiți în continuare de comercianți.

„Ca urmare a faptului că în prezent, Piața Independenței Nord este ocupată în proporție de 30%, interesul comercial nefiind unul deosebit, precum și faptul că locurile de parcare din perimetrul pieței sunt limitate, cererile suplimentării locurilor de parcare fiind tot mai multe, se impune adoptarea prezentei reglementări, ce vine în sprijinul adaptării nevoilor reale și specifice municipiului Bistrița. Oportunitatea și necesitatea acestei reglementări vizează amenajarea unei parcări, cu un număr considerabil de locuri de parcare, care să suplinească lipsa locurilor de parcare și să asigure fluența traficului.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Partea din piață care rămâne va fi modernizată fiind inclusă în proiectul „regenerare urbană a zonei Independenței Nord”.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Daca aceasta piata ar fi fost modernizata,era a doua piata a orasului,cred ca e unicul municipiu din tara cu o singura piata.Nu uitati ca ar putea deservi un sfert din oras si cei din Piata Decebal nu ar vinde de pe caldaram.O sa vedem daca vor disparea masinile de pe trotuare(vezi str Dragos -Voda sufocata)

  2. Foarte rau ! Mai degraba trebuia mutata acolo Piatza din Decebal , unde efectiv masinile se calaresc una peste alta , batandu-se cap in cap, cu ideia tampita a ” cuiva ” care a facut sens unic pe cate o jumatate de strada si unde maidegraba era necesar acest loc de parcare . In Zona Independentei Nord, parcarea din piatza este mai mult goala… si acolo pot accesa masinile la si de la piata fara probleme deosebite .

  3. La cat spatiu este acolo se putea face pe toata suprafata pietei si inclus a tarabelor o parcare cu 2 niveluri subterane, la parter piata si spatii comerciale si 2 etaje supraterane de parcari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...