6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Plimbarea până la oraș i-a costat scump! CÂT au scos din buzunar patru tinerei ce au dat nas în nas cu jandarmii:

Patru tineri au fost găsiți de jandarmi pe strada Rodnei din municipiu. Cum nu aveau domiciliul în Bistrița, li s-a cerut declarația pe propria răspundere. NU o aveau, așa că au fost amendați. CÂT au scos din buzunar pentru plimbarea la oraș:

România e în stare de alertă.  În acest context, deplasările în afara localității de domiciliu trebuie justificate prin declarații pe propria răspundere.

Ieri, patru tineri care n-au respectat acest lucru au fost nevoiți să scoată bani grei din buzunare.

„Patru tineri din Domnești, respectiv din Beclenuț au fost surprinși de jandarmi în timp ce se plimbau pe strada Rodnei din municipiul Bistrița. Aceștia au fost legitimați, iar jandarmii au constatat că nu au domiciliul în Bistrița. Astfel, acestora li s-au solicitat declarațiile pe proprie răspundere cu privire la motivele pentru care nu se află în localitatea de domiciliu. Cei patru nu au putut prezenta niciun înscris în acest sens, ca urmare au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare”, transmit reprezentanții IJJ BN.

De asemenea, în interiorul localităților, cetățenii nu au voie în grupuri mai mari de trei persoane. Excepție fac cei din aceeași familie.

Mai mulți tineri din Bistrița au scăpat ieri doar cu avertisment, după ce au făst găsiți în grup mai mare de trei persoane.

„Mai mulți tineri s-au adunat în municipiul Bistrița, pe strada Panait Cerna iar conform reglementărilor legale în vigoare aceștia au fost avertizați că «„în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mare de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri»” ,transmit jandarmii.

Valoarea amenzilor ce pot fi aplicate pentru nerespectarea legislației pe perioada stării de alertă, sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Totodată, jandarmii efectuează controale și în mijloacele de transport în comun și incinta magazinelor pentru a verifica respectare amăsurilor impuse.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...