-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Testări GRATUITE, la Policlinica Maieru: Sunt așteptate femeile din zonă cu vârste între 50 și 69 de ani

În perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2023, în localitatea MAIERU are loc loc o campanie de  testări mamografice gratuite! Campania se adresează tuturor femeilor din zonă, cu vârsta cuprinsă între 50 si 69 ani. 

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică BN, va derula o campanie de testare mamografică. Aceasta se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 si 69 ani care au domiciliul într-una dintre comunele judetului Bistrița-Năsăud și satele componente ale acestora, respectiv în localitatea Maieru.

Unitatea mobila de mamografie va fi amplasata în curtea Policlinicii Maieru, Str. Principală nr. 1195. Aceasta va funcționa zilnic, în intervalul orar 09.00-18.00.

Programarile se pot face la telefon 0758.621.395.

În paralel, la Policlinica Maieru, se vor pune la dispoziție și teste gratuite pentru cancerul de sân și cancerul de col uterin Babeș Papanicolau și HPV.

lnstitutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san – eta pa 11″, COD SMIS 136480.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Acesta se derulează pe o perioada de 42 luni. Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate si de servicii orientate către preventie, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de san.

Programul se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul in regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj vor fi testate aproximativ 27.000 de femei din grupul țintă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: