1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Testări GRATUITE, la Policlinica Maieru: Sunt așteptate femeile din zonă cu vârste între 50 și 69 de ani

În perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2023, în localitatea MAIERU are loc loc o campanie de  testări mamografice gratuite! Campania se adresează tuturor femeilor din zonă, cu vârsta cuprinsă între 50 si 69 ani. 

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică BN, va derula o campanie de testare mamografică. Aceasta se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 si 69 ani care au domiciliul într-una dintre comunele judetului Bistrița-Năsăud și satele componente ale acestora, respectiv în localitatea Maieru.

Unitatea mobila de mamografie va fi amplasata în curtea Policlinicii Maieru, Str. Principală nr. 1195. Aceasta va funcționa zilnic, în intervalul orar 09.00-18.00.

Programarile se pot face la telefon 0758.621.395.

În paralel, la Policlinica Maieru, se vor pune la dispoziție și teste gratuite pentru cancerul de sân și cancerul de col uterin Babeș Papanicolau și HPV.

lnstitutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san – eta pa 11″, COD SMIS 136480.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Acesta se derulează pe o perioada de 42 luni. Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate si de servicii orientate către preventie, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de san.

Programul se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul in regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj vor fi testate aproximativ 27.000 de femei din grupul țintă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...