1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Polițist din IPJ BN, reținut pentru mită: A cerut bani ca să nu amendeze un șofer și a intervenit pentru un ITP

Faptele ilegale l-au ajuns din urmă pe un polițist din cadrul IPJ BN. Acesta ceruse bani pentru a nu aplica o amendă și pentru a face o programare la ITP. Și asta nu e tot…

Un polițist din cadrul IPJ BN a fost reținut de procurori, pentru 24 de ore. Casa acestuia și sediul de poliție la care activează au fost percheziționate.

Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită
  • dare de mită
  • trafic de influență
  • cumpărare de influență
  • delapidare
  • șantaj
  • conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În 2018, polițistul ar fi cerut bani unei persoane pentru a interveni în realizarea unui ITP fără programare prealabilă.

„La data de 12.12.2018, agentul de poliție a pretins și primit de la o persoană fără calitate specială suma de 150 de euro, în schimbul exercitării influenței asupra funcționarilor din cadrul Registrului Auto Român pentru a-i determina pe aceștia din urmă să efectueze inspecția tehnică periodică fără o programare prealabilă. Suma de bani ar fi fost remisă ca urmare a amenințărilor exercitate de agentul de poliție”, scrie în comunicat.

În luna aprilie a acestui an, a cerut bani ca să nu aplice o amendă.

În 27.04.2022, agentul de poliție ar fi pretins și primit de la o persoană fără calitate specială suma de 500 euro și 1.000 lei, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, respectiv constatarea unei infracțiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și constatarea unor contravenții rutiere” transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

S-a plimbat cu mașina de serviciu în scop personal

„În perioada iunie – septembrie 2022, lucrătorul de poliție ar fi folosit în scop personal autoturismul de serviciu, pe care l-a avut în gestiune și administrare (atât pentru deplasarea de la domiciliu la locul de muncă precum și pentru alte deplasări), deși acesta beneficia de decontarea  cheltuielilor de transport, conform prevederilor legale”, se arată în comunicat.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi s-a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Întregul comunicat, aici:

politist retinut luare mita

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...