Comisia Europeană, în vizită la Beclean. Au vrut să vadă cum se dezvoltă un orășel cu atragere uriașă de fonduri europene

2
1739

Performant în atragerile de fonduri europene și cea mai dezvoltată comunitate cu ajutorul acestora din Bistrița-Năsăud, Becleanul a primit vizita Comisiei Europene pentru a vedea șase proiecte pentru care au fost alocați bani europeni.

Beclean a atras 60 de milioane de euro prin fonduri europene pentru 12 proiecte care sunt în derulare. Chiar dacă orașul este de mici dimensiuni, se modernizează și intră în pas cu lumea modernă mai repede decât alte localități din România și din Bistrița-Năsăud.

Digitalizare, transport ecologic, iluminat public necostisitor, piste de biciclete, centru intermodal. Sunt câteva dintre realizările orașului cu mai puțin de 13.000 de locuitori cu ajutorul fondurilor care vin de la Uniunea Europeană.

La finalul lunii noiembrie, o comisie europeană din care face parte Aida Liha Matejicek alături de reprezentanții Comisiei Europene și Directorul General Interimar ADR Nord-Vest, Sanda Cătană și directorul general adjunct al ADR N-V, Petru Alboi-Șandru, au vizitat implementarea a 6 din cele 12 proiecte create pe fonduri europene din Beclean.

Comisia a vizitat Ambulatoriul Integrat de la Spitalul Orășenesc Beclean, Grădinița cu Program Prelungit “Albă ca Zăpada”, casele de tip familial I și II, centrul recreativ Legacy și proiectele de mobilitate urbană durabilă.

“Astăzi, 30.11.2022, avem parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre! 𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆, reprezentată chiar de către Aida Liha Matejicek (𝘏𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘜𝘯𝘪𝘵 𝘙𝘰𝘮𝘢̂𝘯𝘪𝘢), împreună cu reprezentanții Comisiei Europene și Directorul General Interimar ADR Nord-Vest, Sanda Cătană, și directorul general adjunct al ADR N-V, Petru Alboi-Șandru, au vizitat implementarea a 6 din cele 12 proiecte însemnate realizate din fonduri europene la nivelul orașului nostru”, a transmis Nicolae Moldovan, primarul Becleanului.

2 COMENTARII

  1. Sa vada lucrarile facute din bani europeni …pista din unirea …groapa din decebal…in fata la muzeu cum e terminata lucrarea…pista de ski…

  2. Beclean la putere , un primar cu perspectiva de viitor și în folosul comunității.
    Bistrița în schimb un sat cu lumina și canalizare, viziunea administrație e cum sa furam mai mult și să facem treabă de mântuială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.