FOTO/VIDEO Pietonalul a prins „culoare”! Luminițele de Crăciun au fost aprinse

0
4191

Sute de părinți alături de copii, tineri și persoane de toate vârstele au asistat la momentul aprinderii luminițelor festive de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Evenimentul a început la ora 18:00, iar luminițele s-au aprins după ce spiridușii lui Moș Crăciun au apăsat „butonul magic”.

Decorațiunea vedetă de anul acesta este steaua – un simbol al nașterii lui Iisus Hristos. Pe lungimea pietonalului au fost amplasate stele uriașe care creează un cordon luminos.

Povestea biblică spune că magii care îl căutau pe Mântuitorul nou născut au fost ghidați către locul nașterii printr-o stea. Cu toate acestea, în descrierile creștinești,  Steaua Naşterii are paisprezece colţuri, nu cinci, deoarece: „toate neamurile de la Avraam până la David sunt patrusprezece; şi de la David până la strămutarea în Babilon sunt patrusprezece; şi de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt patrusprezece neamuri” (Matei 1, 17).

Pe scenă a urcat și Moș Crăciun, adoratul personaj care marchează sărbătorile de iarnă. A invitat copiii să îi lase scrisori în căsuța sa amplasată pe Pietonal.

După aprinderea luminilor festive, copiii au fost întâmpinați de trupa „Coloricii”, un grup care face momente artistice pentru cei mici, jocuri, dansuri și cântece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.