5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Polițiștii, de 236 de ori pe urmele minorilor dispăruți! Unii au fugit și de 35 de ori anul trecut!

An plin, 2019, în ceea ce privește mobilizarea polițiștilor în căutarea persoanelor dispărute. De 236 de ori au fost pe urmele minorilor care au fugit de acasă sau din centrele de plasament. Unii copii au fost căutați și de 35 de ori. AFLĂ detalii:

Numărul de persoane date dispărute, crește alarmant. La începutul anului 2019, în evidențele IPJ BN existau 39 de bistrițeni dați în căutare la nivel național.

Totuși, pe întregul parcurs al anului trecut, polițiștii au participat la 298 de cazuri de dispariții, cu 137 mai multe decât în 2018.

„Dintre aceste misiuni de căutare, în 236 de cazuri a fost vorba de minori. Aceștia au dispărut de acasă, din centrele de plasament sau din casele de tip familial. Nu au fost 236 de minori dați dispăruți, pentru că unii dintre aceștia au fugit chiar și de 35 de ori anul trecut. Am avut cazuri când azi i-am dus înapoi la centrul de plasament și mâine au fugit iarăși”, a explicat comisarul ovidiu Lupșa, șeful IPJ BN.

„Clienta” polițiștilor este Sibianca Covaci. Născută în Dej, în 01.02.2006. Aceasta fuge de la Centrul de plasament din Beclean și își face drum până la Bistrița, unde are o parte din familie. De cele mai multe ori, când e dată dispărută, e găsită în Viișoara sau zona socialelor din Subcetate.

Conform comisarului Marius Șugar, se încearcă stoparea fenomenului întâlnit la centrele de plasament.

„Copiii din centre fug atât de des deoarece ei au dreptul să iasă din centre cu bilet de voie. Și nu se mai întorc. Sau merg la școală și nu se mai întorc. Încercăm să găsim  o soluție pentru a stopa acest fenomen. Dar au și centrele de plasament regulile lor, și copiii drepturile lor și uite așa ne aflăm în situația de a mobiliza oameni de 35 de ori, de 26 de ori în căutarea aceluiași copil”, a explicat acesta.

În aceste momente, pe site-ul IPJ BN, la secțiunea copii dispăruți apar două fete: Alina Ileana Găină, care a fugit de la centrul de plasament Teaca și Rosalinda Corig, plecată de la Centrul de plasament Bistrița.

Despre cele două puteți reciti AICI, deși Alina a plecat acum două zile și Rosalinda acum trei zile, fiind exemple ce susțin afirmațiile polițiștilor.

FOTO: Patru fete căutate la nivel național! Trei au plecat din Centrele din Teaca și Beclean!

La finele anului 2019, în baza de date a IPJ BN figurau încă 22 de persoane date dispărute, unele fiind însă identificate în cursul lunii ianuarie 2020.

 

FOTO- ziaruldevrancea

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...