9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Polițiștii nu mai împart Lumina Sfântă, în seara de Înviere. NOI reguli, de Paști

După ce a fost aspru criticat pentru relaxarea nejustificată a măsurilor de Paști, ieri seară ministrul de Interne Marcel Vela a revenit asupra deciziilor. Acesta a anunțat că s-au convenit noi măsuri și reguli cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel.

Ținând cont de estimările epidemiologice recente, s-a stabilit că polițiștii nu vor mai fi implicați în distribuirea Paștilor și a Luminii Sfinte. Ei vor avea doar misiunea de a asigura ordinea publică.

Nici credincioșii nu au voie să participe la slujbele de Înviere și nu mai pot ieși în fața blocului pentru a lua Lumină.

Slujbele de la biserici se vor desfășura fără enoriași. Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite populației, la cerere, de către personalul clerical. Acesta poate fi însoțit de maximum cinci voluntari, cu echipament de protecție.

Pâinea sfințită se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, între orele 8:00 – 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00.

Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Oamenii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră. În cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în cursul zilei de ieri, anularea „așa-zisului acord” cu Biserica. Acesta a făcut o declarație scurtă, înaintea ședinței de Guvern, în care a avertizat că nu sunt motive de relaxare. „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.