11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Povestea și sfaturile unei femei din Bistrița care a ieșit pe picioarele ei din secția ATI COVID!

„Am ajuns cu saturație de 30 la sută, la spital! M-au băgat direct în ATI, unde am stat 9 zile! Apoi m-au mutat pe secție și acum am 10 zile de când sunt acasă!”, a povestit Ioana Bolfă. CARE sunt sfaturile bistrițencei ce a fost cu un picior în groapă, dar a ieșit pe picioarele ei din ATI COVID:

Are 50 de ani, în curând 51, și n-a fost niciodată bolnavă. A ajuns la spital doar când i-a născut pe cei doi copii ai săi. În rest, doar răceli sezoniere, tratate acasă cu Coldrex și Paracetamol.

Tocmai de aceea, și acum când am văzut că mă simt rău, am crezut că e o răceală sezonieră. Și am încercat să mă tratez acasă. Două săptămâni am stat acasă”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Ioana Bolfă.

A ajuns la spital, direct pe ATI

Era duminică, 26 septembrie, am făcut un duș și soțul a văzut că nu mă simt bine și a zis că neapărat să mergem la Urgențe!”, a explicat bistrițeanca.

Ajunși la UPU, și ea, și soțul ei, Gheorghe, de 54 de ani, au fost depistați pozitiv la testarea COVID.

Ioana era mai grav, așa că pentru a o încuraja, dr. Tiberiu Tudor, care era de gardă, a cerut ca paturile celor doi soți să fie date unul lângă altul. Gheorghe și-a luat soția de mână, deoarece la cât de gravă era starea ei, medicii nu puteau spune nimic încurajator.

Pe mine, că eram mai grav, au zis că mă internează. Pe el l-au trimis apoi acasă, că era mai ușoară forma, și i-au spus că oricum nu mai au locuri. El s-a vaccinat cu prima doză de Astra Zeneca. Dar apoi s-a speriat când au fost discuțiile cu reacțiile adverse, și n-a mai făcut rapelul. Pe mine m-au dus direct pe ATI. Aveam saturația de oxigen de 30 la sută!”, a povestit Ioana.

Ascultarea sfaturilor de la personalul medical și gândirea pozitivă – „cheia” vindecării ei

Mi-au pus masca aia mare pe față și-i vedeam că se tot uită la mine. Îmi tot spuneau, mai ales doctorul Tudor, care s-a ocupat de mine, că-s o minune, că am fost în Rai și am revenit printre ei. Saturația de oxigen a început să-mi urce, sub privirile lor, până a ajuns la 90! Mi-au spus să nu stau pe spate, ci într-o parte. Deși nu era comod, așa am stat!”, a explicat bistrițeanca.

Aceasta a povestit cum fiecare, de la infirmieră la asistentă și medic au trata-o foarte bine.

Acolo nu a făcut nimeni diferență că unul e vaccinat și altul nu. Sau că unul e bogat și altul nu. Sau că unul e singur și altul e căutat de familie. Toți veneau și-mi spuneau să nu stau pe spate. Inclusiv femeia de serviciu venea dimineața, mă ridica de pe pat și-mi făcea masaj cu spirt pe spate și îmi deschidea geamul la salon ca să am aer. Mi-au spus cu toții să mănânc. Apoi ce mi-au dat, am mâncat! E foarte important să asculți sfaturile medicilor și a celor din spital, că toți îți vor binele”, a explicat Ioana.

Bistrițeanca și-a amintit de:

  • tânărul de 24 de ani, care a refuzat tratamentul medicilor și apoi a murit
  • de o bătrânică ce NU-și ținea masca pe față, ci o dădea jos imediat ce medicul se întorcea cu spatele
  • de colege de salon ce nu mâncau mâncare din spital, care-și „comandau” leacuri băbești de acasă și care nu doreau să stea într-o parte pentru că le era incomod.

Eu am stat 9 zile pe ATI și apoi patru zile pe secție. În a doua zi pe ATI m-au întrebat dacă doresc să-mi administreze ivermectină, și am zis că da. De cum mi-au administrat, am început să mă simt mai bine. Dar a mai fost un lucru.

Eu am decis să NU mă gândesc la ce e mai rău, să nu las gândurile negative să mă cuprindă.

Am avut colege de salon care cum ajungeau la spital, cum strigau la medici că le omoară. Le spuneau celor de acasă că ele nu mai ies vii de acolo. Și de aceea se și împotriveau sfaturilor medicilor.

Eu mă gândeam ce voi face după ce voi ieși. Mi-au spus copiii că vin acasă, și abia așteptam să ies din spital ca să îi văd. Că din cauza pandemiei nu-i văzusem de aproape doi ani de zile. Dimineața mă uitam pe geam și mă bucuram de răsăritul de soare. Da. În două zile au avut 15 decese de COVID. Dar am ales să NU mă gândesc la astea, să nu le las să mă acapareze. E important să VREI să trăiești. Să îți păstrezi optimismul, să asculți de ce spun cei din spital”, a explicat Ioana Bolfă.

În paralel, soțul ei s-a uscat pe picioare, acasă

Deși soțul ei a făcut o formă mai ușoară de COVID, l-a găsit… uscat pe picioare.

Cum a fost singur, nu a avut poftă de mâncare. A slăbit. Apoi s-a îngrijorat că eu eram în spital. A crezut că sunt grav și poate nu mă mai întorc acasă și el rămâne singur. Nici vocea nu îi mai era la fel.

Și-a făcut tot felul de gânduri, a fost tot posomorât. De aia spun, e importantă și atitudinea. Și încrederea că dacă ajungi la spital, medicii și toți cei de acolo îți doresc binele, așa că trebuie să asculți de ei”, a concluzionat Ioana Bolfă.

Acum sunt bine amândoi. Ioana e fericită. A ieșit de 10 zile din spital. Se bucură să-și vadă cei doi copii alături, veniți din străinătate, și să se joace cu nepoțica de ”tlei” anișori. În fiecare zi face tot mai multă mișcare și nu, n-a murit dacă a ajuns pe ATI COVID!

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Mulțumim domnului dr Tudor Tiberiu si întregii echipe medicale care luptă zi de zi pentru viețile oamenilor, important este ca si pacienții să lupte și să nu ajungă in situația in care e prea târziu pentru ei!Mulțumim lui Dumnezeu ca e bine mătușa si unchiul!Va doresc sănătate multă!

  2. corect! in spitalul judetean BN, chiar este totul asa cum trebuie. Daca intelegi ca esti pacient, nu diva, nu sef, ci pacient….atunci totul este ok. Felicitari pentru toti cei care au contribuit la reconstructia si dotarea acestui spital, cu toate injuraturile pe care si le-au luat……daca ne uitam prin alte spitale…unde e jale… la noi, datorita celor care au crezut ca se poate, chiar s-a putut!!! medici, asistente, infirmiere, etc, impreuna cu managementul spitalului , multumim!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...