25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Povestea unui bistrițean dispărut în Italia, acum 18 ani, și găsit pe Facebook!

După 18 ani de când nu au mai știut nimic despre el, familia unui bistrițean i-au văzut poza celui drag…pe Facebook. Imaginea a fost făcută într-un tramvai din Milano. Acum, cei de acasă speră să-l poată strânge din nou la piept pe Leon.

Facebook-ul a redat o licărire de speranță unei familii de bistrițeni.

O româncă ce călătorea cu tramvaiul, în Milano, Italia, a văzut un român care arăta într-o stare degradantă. I-a făcut poză și a postat-o pe Facebook, în speranța că cei dragi ai lui îl vor recunoaște.

Conform Rotalianul, o nepoată a bărbatului român a văzut postarea și l-a recunoscut în pozele publicate pe unchiul său, de care familia nu mai știa nimic de 18 ani. Bărbatul se numește Macra Leon Antonius (în țară prietenii și rudele îi spuneau Dan) și are 49 de ani, fiind originar din Bistrița.

Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum.” a explicat Crina, sora bistrițeanului, pentru Rotalianul.

Într-adevăr, bistrițeanul a declarat oamenilor legii că nu mai vrea să țină legătura cu familia.

”Bărbatul a plecat la muncă în 2002, și la scurt timp a întrerupt orice legătură cu familia. În 2009, familia acestuia a făcut sesizare privind dispariția lui. Polițiștii l-au găsit, dar el a declarat că nu mai dorește să țină legătura cu familia, și nu dorește să se întoarcă în țară, Cazul a fost închis în 2016” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Când a plecat în Italia, omul avea familie și doi copii. Apoi s-a distanțat de TOȚI cei dragi, fără nicio explicație. Cea care i-a fost soție a divorțat de el, în absență, s-a recăsătorit și și-a refăcut viața.

Am fost înștiințați de un prieten care îl cunoștea că ar fi intrat în niște cercuri din astea viciioase, că a început să consume diferite substanțe și s-a apucat și de furat, de prostii din astea. Ne-a povestit că cineva i-ar fi pus ceva în băutură și apoi l-au dus într-o pădure unde l-au bătut, iar de atunci nu mai știe ce-i cu el. Probabil i-a fost rușine să ne spună și să se întoarcă acasă, în România era un domn și acum e un ratat, îi este rușine, dar spuneți dumneavostră, cum este el acum arată a persoană care poate decide pentru viața și sănătatea lui?” a mai declarat Crina, sora bistrițeanului.

Mai multe informații puteți citi AICI.

 

FOTO & INFO – Rotalianul.com

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.